“Access denied” przy logowaniu do maszyny

Zombie
IceMelt
IceMelt

Witam, logując się na SSH (węzeł n68) napotkał mnie dziwny problem, mianowicie - otrzymywałem ciągle "Access denied" przy logowaniu mimo, że od dawna hasło nie było na mojej maszynie zmieniane.

Czy ktoś napotkał się z podobnym problemem w przeciągu ostatniego dnia? Czy jest jeszcze jakaś ostatnia deska ratunku, w przypadku braku poprawy sytuacji?

LinGruby
LinGruby Pionier

po węźle wiadomo że to OVZ ale nic po za tym z jakiego systemu jaki program etc. itp. więcej szczegółów bo po tym co podałeś ciężko stwierdzić dlaczego Brak dostępu

IceMelt
IceMelt

Witaj, Aktualnie bazuję na wersji ubuntu 14.04. Mimo próby połączenia ze strony putty, proxmox, a nawet z WinSCP za pomocą SFTP - maszyna wciąż odmawia posłuszeństwa. Próbowałem się logować na usera, oraz na roota z wszystkich haseł które pamiętam - dalej nic.

Spróbuję zrobić rozruch na live cd i pomajstrować w plikach - możliwe że to coś da.

LinGruby
LinGruby Pionier

co do putty i WinSCP nie pomogę bo nie wiem jak działają nigdy nie korzystałem, ale jak nawet przez proxmox nie możesz się dostać to dziwne ;-) jak nie dasz rady to może jedyne wyjście to ticket

IceMelt
IceMelt

Dobra, dałem radę przy pomocy LiveCD ;) . Mimo wszystko - dziękuję za pomoc. Dobrej nocy :slight_smile:

LinGruby
LinGruby Pionier

IceMelt:

Dobrej nocy :slight_smile:

wzajemnie ;-)

ale możesz podać co było przyczyną tak dla potomnych...

IceMelt
IceMelt

Szczerze - sam nie wiem. Kompletnie. Wczoraj jeszcze miałem dostęp - dziś już dostawałem odmowę...