“Access denied” przy próbie logowania do maszyny

Zombie
vps
przybyl
przybyl

Witam, mam problem z maszyną, a mianowicie przy próbie logowania po przez puTTY gdy wpisywałem hasło odrzucało je i pisało "Access denied". Jest to dopiero co zakupiona maszyna i nie mam pojęcia co się może dziać. próbowałem się dostać do SFTP i bez problemu, nie moge się dostać tylko do puTTY. Proszę o szybka pomoc. 😕

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

przybyl:

próbowałem się dostać do SFTP i bez problemu To SSH działa na podobnej zasadzie.

Czy na 204% wpisujesz poprawne IP oraz użytkownika? Bardzo możliwe że wpisujesz źle hasło, w końcu jest zakryte.

Skoro do SFTP możesz wejść, to maszyna działa dobrze.

przybyl
przybyl

wpisywałem te hasło chyba z tysiąc razy, próbowałem też reinstalacji ale nie pomogło 😕

Timo

Spróbuj przeinstalować putty, albo skorzystać z konkurencyjnego programu https://www.bitvise.com/

DoreK
DoreK α-tester v3

Czyli tak - sieć działa, sftp działa, ssh szwankuje ewentualnie putty. Sprawdź komendę service ssh status w proxmox, chyba że masz OVZ to już większy problem. @Kaczuc wtedy nie mógłby na SFTP wejść.

Timo

Kaczuc:

Może masz zablokowane logowanie na roota ?

W SFTP mu działa, a loguje się tak samo, raczej nie o to chodzi.

przybyl
przybyl

ok działa, po logowaniu przez program który mi podałeś @Timo. Dziękuje bardzo. 😃

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.