Adres IP serwera VPS zablokowany prez FIVEM-a

Zombie
fivem
XeDyN
XeDyN

Witam otóż po zakupie VPS. Zainstalowałem wszystkie potrzebne składniki i odpaliłem serwer. Podczas próby łączenia się z serwerem napotkałem wiadomość, że mój VPS został zablokowany. Szukałem wszędzie odpowiedzi co zrobić z tym faktem. Wysłałem 3 maile do samego fivem'a o odblokowanie VPS'a niestety z negatywnym skutkiem (czekałem tydzień). Udałem się w związku z tym na ich oficjalnego discorda gdzie moderator poinformował mnie o co w tym wszystkim chodzi. Druga sprawa, że kupiłem VPS'a za 70zł około tydzień temu z myślą utworzenia serwera fivem, gdzie z góry po zakupie jest on zablokowany. Tak wiem z jednej strony mógłbym poczekać jeszcze na informację zwrotną od nich aczkolwiek czas leci, a nie mogę korzystać w 100% z tego za co zapłaciłem. Piszę ten post z myślą, że w jakiś sposób uda nam się to rozwiązać. Macie jedną z najlepszych ofert jeśli chodzi o VPS, więc bardzo bym chciał żebym mógł z niej korzystać tak jak powinienem.

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Poczekaj na odpowiedź od Fivema. PS. Z tego co pamiętam kiedyś działała zmiana hostera w ich panelu z licka...

XeDyN
XeDyN

Jakbyś miał pomysł i mógłbyś pomóc to napisz do mnie na pw

xzakuuu
xzakuuu

A co w tej sprawie może zrobić LVLuP? Maszyna należy do nich, a brak dostępu do pełni jej funkcji uniemożliwia korzystanie z niej

KrEdEnS

@xzakuuu @XeDyN

Możesz ewentualnie napisać ticketa do Lvlup i poprosić o zmianę ip-ka.

[quote="xzakuuu, post:4, topic:13622"] A co w tej sprawie może zrobić LVLuP? Maszyna należy do nich, a brak dostępu do pełni jej funkcji uniemożliwia korzystanie z niej

xzakuuu
xzakuuu

A nie mija się to trochę z celem posiadania takiego hostingu? To trochę tak jak sprzedawanie używanych kopii office i udostępniania ich innym. Coś co nie działa nie jest towarem, który spełnia wymogi klienta kurcze blaszka. Tak jak byś miał kupić nóż który ma kroić wszystkie warzywa, ale okazuje się że nie kroi on marchewki ;)

KrEdEnS

@xzakuuu Żeby sprawdzić każdego IP-ka trzeba poświęcić czas bardzo duuuuużo czasu. A jak wiadomo czas = pieniądz, nikt Systemowi nie zapłaci za sprawdzanie IP-ków... Z resztą z FIVEM-em jest o tyle śmieszna sprawa, że dają bany na większość adresów. Jedyny hosting gdzie nie ma szans na wyrwanie bana to przez nich polecany :kappa:

Damian28w
Damian28w

Nie ma sensu obwinianie Lvlup'a Za to że jakiś głupi Fivem blokuje IP serwerów od tak sobie bo ma taki kaprys . Dziwie się graczom i włascicielom serwerów że jeszcze nie zasypali ich meilami.

KrEdEnS

+1 nie ma sensu wałkować tematu, bo i tak już się z niego zrobiło ciasto francuskie :kappa: Jak dla mnie jest wystarczająco dużo informacji już na forum na temat tego 💩

xzakuuu
xzakuuu

Czas to pieniądz? Tak więc nie informowanie klientów o potencjalnych błędach w funkcjonowaniu części usług sprawia, że klienci odsuwają się od danego hostingu bo nie spełnia ich wymagań, mnie klientów, mniejszy pieniądz ;)

KrEdEnS

Kolejna osoba "płace wymagam i ch :kappa:" napisz ticketa o zmianę IP-ka...

xzakuuu
xzakuuu

Napisałem, a pisanie "kolejna osoba płacę wymagam". Jak idziesz kupić łóżko, a mówią Ci, że mają łóżko ale nie chce im się go pokazywać i każą kupić w ciemno to kupujesz w ciemno czy chcesz żeby Ci je pokazali bo płacisz i wymagasz?

KrEdEnS

Ok, napisałeś - poczekaj na odpowiedz... Jeżeli chodzi o FIVEM-a to pozwolę sobie zacytować:

KrEdEnS:

Z resztą z FIVEM-em jest o tyle śmieszna sprawa, że dają bany na większość adresów. Jedyny hosting gdzie nie ma szans na wyrwanie bana to przez nich polecany :kappa:

xzakuuu
xzakuuu

Na ZAPIE też rozdają bany ;P

Patbox
Patbox

xzakuuu:

Tak więc nie informowanie klientów o potencjalnych błędach w funkcjonowaniu części usług

Możesz się połączyć? Masz dostęp do internetu z niego? Więc VPS działa. To że adres IP jest zablokowany u FIVEMa nie jest winą LVLUP. Z adresami IPv4 jest taki problem, że ich ilość jest limitowana (a same są już wszystkie w obiegu, nie ma już nowych). W teorii każdy serwis może sobie zablokować dowolne IP bez żadnego powodu.

xzakuuu
xzakuuu

Czyja więc jest to wina?

Damian28w
Damian28w

Wiele powodów :

• Czysta zlosliwość -Nie chcą Polaków -chca miec kontrole nad serwerami

jest wiele powodów dla których mogą sobie od tak zablokowac IP.

xzakuuu
xzakuuu

No powodów jest wiele, ale kto w tym przypadku ponosi za to odpowiedzialność? Zapłaciłem za usługę licząc na pełne możliwości, których niestety nie mam

Damian28w
Damian28w

Ale Ty zapłaciłeś za serwer VPS, serwer sam w sobie działa dobrze tak ? więc to jesdt spełnione.

Z Twoją sytuacją to tak jak z jazdą samochodem, kupiłeś auto w komisie, przyszła zima zasypało drogi tak ze nie możesz jechać do kogo masz pretensje ? komisu, czy pogody ?

tak samo jest z VPS Ty kupiłes usługe która sama w sobie DZIAŁA wiec lvlup w 100 % się wywiązał .

artur9010
artur9010

xzakuuu:

Zapłaciłem za usługę licząc na pełne możliwości, których niestety nie mam

Zapłaciłeś za usługę i ta jest taka jak miała być. Korzystaj z jakiegoś mniej upośledzonego softu, np. altV

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

xzakuuu:

Zapłaciłem za usługę licząc na pełne możliwości, których niestety nie mam

Wszyscy próbujecie podawać jakieś porównania do innych sytuacji, moim zdaniem jednak niekoniecznie trafione. Może teraz ja:

Czy jeśli kupię auto i nie mogę nim wjechać na czyjś teren prywatny (teren jakiejś innej firmy), bo stoi szlaban i "cieć" mówi "no niestety pana tu nie chcemy", to lecę do salonu z którego to auto kupiłem?

Producenci aut produkują pojazdy, a salony je sprzedają, nie sprzedają gwarancji, że wjedziesz tym autem tam, gdzie ktoś inny ci zakazuje lub ogranicza cię coś innego niż moc auta - ustawy prawne dotyczące norm spalin, inne przepisy, zasady.

BeGood
BeGood

Przyjacielu zwróci uwagę, na tamtą linkę "This server might be hosted by unauthorized GSP. You can only host FiveM servers from a (real) VPS/dedicated server provider," myślę że twój VPS został uznany przez ich serwery za Jakiś VPN, lub proxy z racji tego że VPS to maszyna wirtualna czyli też taki rodzaj Proxy vpn etc. myślę że jaki byś miał serwer dedykowany to byś nie miał tego problemu. Kombinuj wielu udało się rozwiązać ten problem a też hostowali sięna LVLUP.pro

xSeKaBo
xSeKaBo

XeDyN:

Tak wiem z jednej strony mógłbym poczekać jeszcze na informację zwrotną od nich aczkolwiek czas leci, a nie mogę korzystać w 100% z tego za co zapłaciłem.

Zakupiłeś usługę wynajmu VPS na okres miesiąca, więc korzystasz w 100%. Nie powinieneś publikować wątku w tej sprawię, gdyż blokada jest po stronie Fivem.

Jedyne co możesz zrobić to poprosić support o zmianę ip lub użyć https://altv.mp/ jako alternatywe.

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

[quote="xzakuuu, post:4, topic:13622"] Maszyna należy do nich, a brak dostępu do pełni jej funkcji uniemożliwia korzystanie z niej

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.