Adresy DNS - SRV

Zombie
minecraft, dns
Crido
Crido

Dobra więc mam domenę na home.pl i chcę podpiąć ją do panelu titanaxe i trzeba zmienić rekord a na 193.70.127.49 i utworzyć rekord SRV z subdomeną _minecraft._tcp wskazujący serwer Minecraft: host i port - w naszym przypadku: s7.titanaxe.com i 30010 wszystko pokazane jest na panelu ovh i nazwa.pl Więc jak utworzyć ten rekord a w directadmin (w directadminie mam 6 rekordów A a przy tworzeniu nie wiem co gdzie wpisać do jakiej rubryki )

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Crido:

wskazujący serwer Minecraft: host i port

Obawiam się, że takie coś jest niemożliwe.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Lumpiasty:

Obawiam się, że takie coś jest niemożliwe. Ale jak to :thinking: Napisał nawet jak:

Crido:

rekord SRV

Ale do rzeczy.

W strefie DNS, na dole odszukaj rekord SRV. Lewa rubryczka: _minecraft._tcp.nazwadomeny.pl. Prawa rubryczka: 0 5 30010 s7.titanaxe.com. I klikasz po prawej stronie od prawej rubryczki DODAJ.

A skoro masz dodać jeszcze rekord A.. to prosze bardzo: Lewa rubryczka: nazwadomeny.pl. Prawa rubryczka: 193.70.127.49 I klikasz po prawej stronie od prawej rubryczki DODAJ.

Uważaj na kropki! Zauważ, że w rubryczkach po nazwach domen jest dodatkowa kropka - przekopiuj zgodnie z napisanym przeze mnie wyżej, aby uniknąć błędów ;)

LinGruby
LinGruby Pionier

zmieniłem trochę temat ( nazwę wątku )...

Crido
Crido

W sumie nie ma teraz po co korzystać z tego hostingu skoro wszystko wycofują jak nie hosting mc to teraz www ...

LinGruby
LinGruby Pionier

bierzesz VPS i robisz wszystko sam ( a nie tylko gotowce )

ja tak robię od 2009 roku odkąd pierwszą stronę postawiłem na domowym serwie ;-)

Crido
Crido

Tak za 4 razy wyższą cenę bez panelu typu directadmin że wszystko widać

LinGruby
LinGruby Pionier

W TTY widać czasami więcej czego nawet w najlepszym panelu nie widać... ( przy odpowiednich komendach )

A idąc twoim tokiem rozumowania ( co do cen ) to np: bierzesz hosting www, a chcesz sobie postawić jeszcze VPN i co i tak kupujesz VPS co reasumując daje większe koszta...

A tak wszystko robisz na VPS ( ale fakt trzeba to samemu zrobić bez gotowców ;-) )

Tyle ode mnie bo się off top powoli robi :-D

error
error

Crido:

Tak za 4 razy wyższą cenę bez panelu typu directadmin że wszystko widać

Jeżeli jesteś zwykłym użytkownikiem, który "po prostu" chce mieć stronę WWW z możliwością wyklikania każdej opcji, to bierz pierwszy lepszy hosting współdzielony i ciesz się że nie musisz umieć Linuxa żeby cokolwiek zrobić. Jeżeli jednak jesteś tutaj bo chcesz się czegoś nauczyć, chcesz zainstalować aplikacje których na hostingu współdzielonym się nie da - to ten krok o odejściu od hostingu WWW był zrozumiały i mało zaskakujący.

Ps. brak panelu DA to nie jest żadna wada, a nawet powiedziałbym, że zaleta

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.