Akceptowane linki webhook discorda

Rozwiązane
nagrodzone, panel-lvlup-pro
Dudix
Dudix

image|399x500

"Brak możliwości dodania prawidłowego adresu webhooka, panel uważa że jest nieprawidłowy, proponuję akceptować prawidłowe adresy webhooków"

Discord uzywa rożnych aliansów swoich domen, wypadało by akceptację tych domen:

• discordapp.com
  • discord.com
  • discord.gg
  • discord.media
  • discord.co
SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Dudix:

aliansów

Zgaduję, że miałeś na myśli aliasy

To, że zadziała z innymi domenami, nie znaczy, że jest to supportowane przez twórców oraz że warto to dodawać. Węższe możliwości danych wejściowych to mniejsza szansa na błędy w przyszłości i tego się trzymam.

Z tego co wiem to aplikacja podaje discord.com oraz ptb.discord.com. Takie też są akceptowane przez panel. Poprawcie mnie linkiem do dokumentacji discorda jeżeli się mylę.

KMatuszak
KMatuszak Weteran

Ktoś może mieć stary adres w domenie discordapp.com, takie były wcześniej podawane przez aplikację 😉

Dudix
Dudix

Tak jak odpowiedział wyżej kolega. Discord niekiedy (prawdopodobnie przez wersje aplikacji?) do webhokow uzywa starej domeny discordapp.com przez ta rzecz wyskakuje błąd.

Lempik
Lempik

Mnie tam się pojawia discordapp.com. Co więc mam zrobić, skoro strona lvlup.pro tego neakceptuje?

KMatuszak
KMatuszak Weteran

Zmień po prostu domenę w adresie na discord.com 😉

Dudix
Dudix

Zauważ, nie nie każdy wie o takim sposobie, a taka akceptacja by się przydała.

KMatuszak
KMatuszak Weteran

Tak, koniecznie musi pojawić się akceptacja chociażby tej jednej domeny discordapp.com, podałem tylko @Lempik'owi rozwiązanie na teraz 😉

Lempik
Lempik

Dzięki, zrobiłem, działa. Oczywiście sam o tym pomyślałem, ale bałem się, żeby niczego nie zepsuć.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Lempik:

Mnie tam się pojawia discordapp.com .

Zastanawia mnie skąd bierze się ta rozbieżność.

Zarówno wersja desktopowa jak i webowa podaje mi discord.com :thinking: W listopadzie discord rezygnuje ze starej domeny oprócz CDN więc miałoby sens aby pokazywali tylko tą nowszą domenę. Jeśli pozwolę na te starsze to prawdpodobnie przestaną one działać za mniej niż miesiąc i otrzymamy tickety, że czemu nie działa.

Zrobię tak, że zaakceptujemy stare linki ale w locie przepisze je na nowsze. W ten sposób użytkownikowi zadziała bez potrzeby robienia niczego więcej a po miesiącu nadal będzie działać bez potrzeby żadnej reakcji żadnej ze stron.

Lempik
Lempik

Ja mam wersję desktopową, aktualną, główną (nie PTB czy Canary).

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Linki discordapp.com są już akceptowane oraz przepisywane na discord.com.

https://lvlup.rok.ovh/t/dziennik-zmian-lvlup-pro-2020/13148/#170?u=systemz

Dajcie znać czy działa.

Lempik
Lempik

Spróbowałem ponownie włożyć link zawierający "discordapp.com". Odsyłacz został zaakceptowany i domena zmieniona na discord.com. Na moim serwerze DC pojawił się komunikat "Doładowanie przez TEST 0,00 zł". Więc chyba działa. Edit: Czy byłoby zuchwałe poprosić, żeby na DC pojawiło się też saldo portfelu?

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Ok czyli działa :slight_smile:

Lempik:

Edit: Czy byłoby zuchwałe poprosić, żeby na DC pojawiło się też saldo portfelu?

Technicznie jest to możliwe, trzeba jednak to przemyśleć pod innymi względami. Warto utworzyć osobny wątek 😉