Anty Cheat do minecraft

Pytania i problemy
minecraft, pluginy
danqoo
danqoo

Witam tak jak w temacie, jaki AC jest waszym zdaniem najlepszy ? Dotychczas miałem styczność z dwoma płatnym AC, Vulcan i Spartan, Vulcan wykrywał cheaty u czystych graczy a u odpalonych nie, support stwierdzil ze to wina mojego serwera i w 4 nie mogli mi pomóć. Spartan z kolei mega lagował serwer. Teraz wgrałem dla testu NCP i sprawuje się najlepiej z testowanych dotychczas, aczkolwiek nie blokuje killaury. Ma ktoś jakiś dobry sprawdzony config do NCP ? Czy może ktoś używa innego ac i moze polecic ? Rozglądałem się i czytałem, że dobrze sprawuje się acc, ale czekam dopiero na zwrot kasy za dwa poprzednie bo szkoda mi zamrażać 3cią stówe w ciemno XD

riko.dev
riko.dev Moderator Freebies

Sprawdź antycheat https://matrix.rip/. Powinien działać skuteczniej.

TechSteve
TechSteve

image|326x500 :nosacz:

luxDev
luxDev Pionier

https://www.spigotmc.org/resources/aac-advanced-anti-cheat-hack-kill-aura-blocker.6442/

Testuje od kilku dni, wszystkie cheaty do walki fajnie wykrywa i banuje, z tego co widzę nie obciąża tak bardzo serwera. Testowałem na oczywistej killaurze, na triggerbocie, i innych "legit killaura" cheatach oraz Timerze, speedzie, fastbreak itp.

Możesz też dokupić dodatek do innych cheatów których tamta wersja nie wspiera:

https://www.spigotmc.org/resources/aacadditionpro.33590/

krfcm
krfcm Pionier
DoreK
DoreK α-tester v3

Przeczytaj może treść tematu.

Odpowiadając - AAC stosowany jest na wielu serwerach MC, osobiście nie miałem jeszcze okazji go przetestować ale wkrótce pewnie się to zmieni. Miałem standardowego Matrixa i skuteczność pozostawia wiele do życzenia moim zdaniem.

Z darmowych - korzystam z Negativity ale nie jest to najlepsze rozwiązanie, jest multum fałszywych wykryć, gryzie się także z serwerowymi mechanikami (np. wykrywa speeda u graczy, którzy mają przyśpieszone poruszanie się przez inny plugin) a także z domyślnymi Minecraftowymi (np. fałszywe wykrycia NoFalla).

Nie wiem co prawda czy inne antycheaty mają takie problemy, ale korzystałem z NCP przez wiele lat i nie spotkałem się z czymś takim, żeby wykrywało speeda u graczy którzy korzystają z funkcji przyśpieszenia z innego pluginu.

White_Foxie
White_Foxie

Korzystałem troszkę z AAC i szczerze nie jest najgorszy. Większość cheatów wykrywał i kickował, aure wykrywał, ale nie zawsze, te popularniejsze blokował dość skutecznie. Po kupnie tego nie testowałem już innych bo zadowalało mnie jego działanie. Czasem lubił kickować z wiadomością "Illegal client modifications" chociaż gracz był czysty(a przynajmniej tak zapewniali), ale to dość rzadko. Ogólnie na serwerze nie opierającym się głównie o PvP sprawdzi się dobrze

Michall
Michall

Vulcan moim zdaniem oferuje najlepsze rozwiązanie. Przy dobrej konfiguracji naprawdę wykrywa praktycznie wszystko. Support odpowiada w kilka minut oraz jest stale aktualizowany przez autora + zżera bardzo mało zasobów.

danqoo
danqoo

aktualnie testuje standardową wersje matrixa, z darmowych to chyba najlepszy. Zastanwiam sie nad kupnem roz. do matrixa albo AAC 🧐 🧐

Axerr
Axerr

Osobiście bardzo polecam AAC. Jest bardzo łatwy w konfiguracji, komunikaty, które wysyła są jasne. Od czasu do czasu wyrzuci niewinną osobę, ale bardzo rzadko. Generalnie z AAC jestem bardzo zadowolony :)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.