Api DirectAdmin

Zombie
domena, directadmin
dominixz
dominixz

Witam, mam problem chciałbym aby jakiś sprytny skrypt w PHP w mojej denie zmienił adres IP w rekordzie A. I tu jest moje pytanie jak tego dokońać, dodam że znalazłem API dla DirectAdmin tyle że nie wiem jak mam je użyć na LVLUP i zmienic to co napisałem wyżej. Za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczny :) Niżej zamieszczam linki do przykładów API.

http://www.directadmin.com/sample_api.txt https://www.directadmin.com/features.php?id=504

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Nie wiem czy ta funkcja jest tutaj aktywna, ale zakładając, że jest - z czym dokładniej masz problem?

dominixz
dominixz

Nie mam pojęcia jak napisać to aby się zmieniło mimo przejrzenia przykładów oraz co konkretnie mam wpisac w server_ip tak gdzie jest to pokazane na przykładzie

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Co dokładnie chcesz osiągnąć? Może użycie API od DA nie będzie w ogóle konieczne. Podaj więcej szczegółów.

dominixz
dominixz

Chodzi mi o to że chciałbym aby skrypt napisany w języku PHP zmieniał podpięty adres IP na inny adres IP w subdomenie domeny którą posiadam. Myslałem aby to zrobic przy pomocy api DA, lecz nie wiem jak tego api użyć i może jest inny sposób aby to zrobić. Napisałem chyba wystarczająco szczegółów.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Daj znać dlaczego chcesz zmieniać tak często ten adres, może wcale nie trzeba tego robić.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wydaje mi się, że autor chciałby osiągnąć coś typu no-ip.com . Jeśli o to chodzi, to najprościej będzie skorzystać z właśnie takiej usługi i podpiąć ją jako rekord CNAME. Na pewno to będzie bezpieczniejsze :D

dominixz
dominixz

Napiszę przykładem co ostatecznie chce uzyskać, chciałbym aby automatycznie np. o godz. 12:00 adres IP (przykład 127.0.0.1) w domenie zostal zamieniony na adres (przyklad 128.0.0.1) a o 24:00 adres w tej samej domenie został zamieniony z 128.0.0.1 znów na 127.0.0.1. W ten sposób gracze gry (Minecraft Pocket Edition) o różnych porach są na innych serwerach nie mogę użyć żadnego proxy i o danych godzinach robić transfer graczy gdyż używam starszej wersji tej gry gdzie jeszcze tego nie ma. Wpadłem na jeszcze jeden pomysł czy da się przez firewalld lub iptables przekierowac cały ruch z jednego vpsa na drugi ???

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

dominixz:

Wpadłem na jeszcze jeden pomysł czy da się przez firewalld lub iptables przekierowac cały ruch z jednego vpsa na drugi ???

Oczywiście, nawet będzie to o wiele lepsze rozwiązanie niż zmieniać ustawienia domeny - szczególnie że propagacja zmian u wszystkich może trochę potrwać ;)

dominixz
dominixz

Czemu ja na to wczesniej nie wpadłem :v Więc teraz jakie reguły posłużą do tego ?

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.