Aplikacja iOS

Pytania i problemy
Szymoon202
Szymoon202

Część, mam pytanie. Mam sobie zrobioną stronę xyz w PHP. Taka w celach naukowych. Wykorzystuje PDO żeby łączyć się z mysql. Pytanie jest takie, czy da się, lub nawet jak zrobić aplikacje na iOS (taki mam telefon a apka będzie tylko dla mnie) która będzie pobierać wygląd i cały kod ze strony www? Generalnie to czy da się coś takiego zrobić ze mam sobie już stworzona stronę mobile-friendly tyle żeby była ona w dedykowanej aplikacji. Nie wiem czy jest taka możliwość. W ogóle nie wiem jak się zabrać do tworzenia aplikacji. Głównie chciałbym żeby ta apka pobierała dane z serwera mysql i wyświetlała w formie tabeli. I żeby też obsługiwała powiadomienia że gdy np. w bazie w tabeli notifications się coś pojawi to żeby wyswietlila powiadomienie. Czy tak działa system powiadomien? Będę z góry wdzięczny za wskazowki jak się do tego zabrac.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Raczej aplikacje inne niż do zarządzania bazami danych nigdy się z nimi bezpośrednio nie łączą, tylko korzystają z rest api lub podobnych rozwiązań.

Szymoon202
Szymoon202

To nie problem, wystarczy zrobić proste API wyswietlajace dane w formie jsona a żeby apka to interpretowała. Tylko w jakim programie, w jakim języku i generalnie jak zabrać się do tworzenia takiej aplikacji. Nie chce gotowców tylko jakiś wskazówek bo na google jest tego pełno ale nigdzie nie ma jakis konkretów.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

No nie wiem. Tutaj np. link jest całkiem sporo konkretów moim zdaniem. :thinking:

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.