Asus ZenFone GO ZB552KL - Rootowanie

Zombie
KQTK
KQTK

Mam pytanie bo od wczoraj się męczę z asus zenfone Go ZB552KL, ponieważ chciałbym go zrootować i zainstalować lineage OS, lub rom IOS'a, próbowałem wiele metod ale coś nie chcą działać, próbująć uruchomić bootloader, robi mi się bootloop i staje na logo asusa.

Sterowniki na komputerze od adb są, nie wiem co jest grane. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie to proszę o pomoc, btw. Próbowałem King Root, Kingo RooT

liamdj23
liamdj23

Do zainstalowania Lineage OS i innych systemów, sam root Ci nic nie da, bo potrzebujesz mieć odblokowany bootloader oraz mieć zainstalowane custom recovery np. TWRP. Tym całym king root bym nie ufał, lepiej przez TWRP zainstalować Magiska ;)

KQTK
KQTK

Wiem, ale by u mnie same Oem Unlock zrobić potrzebuje roota, ponieważ w opcjach programistycznych nie mam takiej opcji, a TWRP chciałbym też zainstalować bo by mi się przydało, ale "obskoczyłem" prawie wszystkie poradniki i nic

Edit:

W menedżerze urządzeń mam:

Bez%C2%A0tytu%C5%82u|689x500

xSeKaBo
xSeKaBo

Pod dany model telefonu nie stworzono oficjalnego jak i nieoficjalnego TWRP. Uzyskanie uprawnień administratora (ROOT) nie jest możliwe.

Na przyszłość pamiętaj że jeżeli chcesz mieć wsparcie od programistów zmodyfikowanych systemów (custom rom) to musisz kupić w dość popularny telefon 😃

KQTK
KQTK

Kurna, czyli nici z roota? ;(

xSeKaBo
xSeKaBo

Yup

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.