AtorinBot - Bot na serwer Discord

Projekty użytkowników
discord
liamdj23
liamdj23

Witajcie 😃 Przedstawiam Wam mojego bota do Discorda - AtorinBot 2.0 Dlaczego wersja 2.0? Stworzyłem tego bota na prywatny serwer, ale ostatnio uznałem, że chciałbym się nim podzielić z Wami, więc napisałem go od nowa ;)

Jakie funkcje posiada bot? image|379x500

Dodaj bota na swój serwer Discord! Strona bota

Zachęcam do testowania bota, zgłaszania błędów oraz propozycji zmian :D

happi
happi

Jakiego api używasz do wysyłania zdjęć Shib?

liamdj23
liamdj23
liamdj23
liamdj23

Dla zainteresowanych link do repozytorium na Github ;)

liamdj23
liamdj23

Bot zyskał nową funkcję - tworzenie "pasty" w serwisie Pastebin 😃 Aby jej użyć wystarczy wpisać "&pastebin" + tekst który ma się znaleźć w "paście", a bot zwróci wiadomość z linkiem do pastebina: image|648x300

liamdj23
liamdj23

Pora odświeżyć wątek :kappa:

Zacznijmy od nowości 😃

Dodałem bazę danych do bota, pozwala to dodanie funkcji dostosowanych do serwera :slight_smile:

Dodałem obsługę wielu języków (w tej chwili są to polski i angielski), język serwera można zmienić komendą &lang np. &lang en ;)

Nowa komenda &advert pozwala administratorom serwera stworzyć ogłoszenie, np. takie:

image|478x196

Teraz trochę mniejszych zmian 😉

• Wpisując &avatar @user uzyskamy awatar oznaczonego użytkownika
  • Lista komend została podzielona na strony, aktualnie jest ich 4. Można uzyskać do nich dostęp wpisując &help nr.strony
  • Komenda &pogoda została zmieniona na &weather

Na tę chwilę to wszystko 🙁 Wszystkie zmiany na bieżąco możecie obserowować na Github 😃

Na koniec chciałbym podziękować aż (:kappa:) siedmiu serwerom za dodanie mojego bota ❤️

liamdj23
liamdj23

Hej 😃 Dodałem troszkę do bota, więc opiszę zmiany oraz przy okazji odświeżę temat :slight_smile:

Nowe komendy:

• &wtc - wysyła tekst ze strony whatthecommit.com
  • &delmsg - usuwa podaną ilość wiadomości z kanału na którym zostanie wykonana komenda
  • &server - Zwraca informacje o serwerze (właściciel, data utworzenia, ilość członków, region, ID)
  • &user @użytkownik - Zwraca informacje o podanym użytkowniku (data dołączenia, wyciszenie, rola, ID)
  • &logs - Na kanale na którym zostanie wykonana komenda, będą pojawiały się informacje o zdarzeniach takich jak: przybycie oraz odejście nowego użytkownika na serwerze, usunięcie wiadomości, zbanowanie oraz odbanowanie użytkownika.

Ważna informacja! Aby usuwanie wiadomości działało, należy nadać roli bota uprawnienie Zarządzanie wiadomościami.

W tej chwili bot jest dodany na 9 serwerach, za co bardzo dziękuję ich właścicielom ☺️

anon10657637
anon10657637

liamdj23:

&wtc - wysyła tekst ze strony whatthecommit.com

To się szanuje.

anon82750602
anon82750602

Zastanawiam się skąd teraz moda na pisanie discordbotów :thinking:

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Bardzo niski próg wejścia połączony z bardzo krótkim czasem do osiągnięcia zauważalnych efektów sprawia, że ludzie chętnie się za to zabierają ;)

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I PISANIE DISCORDBOTÓW BĘDZIE MOŻNA CZYNIĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD PISZĄ BOTY W NODEJS

:thinking: :thinking: :thinking:

luxDev
luxDev Pionier

W sumie każdy bot który widzę na forum niczym się nie różni od innego albo ma może dwie funkcje więcej - zazwyczaj są to jakieś bzdurki for fun etc.

Tak wiem, to samo jest prawie na ts :P

liamdj23
liamdj23

Odświeżam :slight_smile:

Lisciuu
Lisciuu

polecam :slight_smile:

homer
homer

Generalnie nie wiem czy to celowy zabieg, ale czasami zamiast słodkich piesków wysyła to: undefined

XD

liamdj23
liamdj23

XD To już kwestia API a nie samego bota, niestety XD

kotyk
kotyk Regularny

Ciekawe czy ten but to oznacza że coś w API się wykrzaczyło :thinking:

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Shiba Inu w Chinach? :thinking:

Patbox
Patbox