Automatyczne logowanie graczy z Minecraft Premium

Zombie
minecraft, zarządzanie, pluginy
anon35016408
anon35016408
6 lat temu

Jest jakiś plugin, który wpuszcza graczy Minecraft premium na serwer bez konieczności rejestracji? Jeśli tak to czy mógłbym prosić o nazwy bądź linki by poczytać? Czy taki system to dobry pomysł? Czy jest to bezpieczne zarówno dla graczy z premium jak i bez?

Edit: Wybrałem jednak zwykłe rozwiązanie.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro
6 lat temu

Ten plugin to umożliwia: https://www.spigotmc.org/resources/fastlogin.14153/

Taki system to dobry pomysł z punktu widzenia ułatwiania logowania graczom premium. Z tego co słyszałem troche gorzej gdy coś się psuje.

xSeKaBo
xSeKaBo
6 lat temu

FastLogin jest nieaktualny. Jeżeli posiadasz kilka $$, bungeecord'a oraz dbasz o zabezpieczenia to polecam JPremium. A jeśli potrzebujesz czegoś z ową opcją tylko pod serwer (paper)spigot to zalecam FastLogin choć lepiej zajrzyj na jego github'a i z src skompiluj, aby posiadać najnowszą wersję (owa na github'ie posiada wsparcie dla 1.13).

DoreK
DoreK α-tester v3
6 lat temu

Ja z kolei polecam (także do Bungeecorda i także płatny) plugin DynamicBungeeAuth. FastLogin odradzam, nawet przy poprawnej konfiguracji będą problemy z UUID (najprawdopodobniej problemy z samym API, DBA takich problemów nie ma).

anon35016408
anon35016408
6 lat temu

Z tego co wiem Bungeecord służy do robienia takiej "sieci serwerów" a jeśli nam wyjdzie zrobienie chociaż jednego to będzie cud ;) Dopiero się uczymy więc jakieś kombinowanie za bardzo też odpada. A z tych "zwykłych" pluginów do logowania to który jest taki najbardziej godny polecenia?

bopke
6 lat temu

Authme zdecydowanie zdominowało. Naprawdę dobry plugin, a do tego ma wbudowanego antybota który nawet nie tak źle sobie radzi :slight_smile: https://www.spigotmc.org/resources/authmereloaded.6269/

anon35016408
anon35016408
6 lat temu

Tak też myślałem, oki dzięki póki co ;)

DoreK
DoreK α-tester v3
6 lat temu

bopke:

Authme zdecydowanie zdominowało.

anon35016408:

Jest jakiś plugin, który wpuszcza graczy Minecraft premium na serwer bez konieczności rejestracji? Wydaje mi się że samo AuthMe sobie nie poradzi, a FastLogin jest problemowe - chyba jednak innego wyjścia nie ma ;]

bopke
6 lat temu

DoreK:

Wydaje mi się że samo AuthMe sobie nie poradzi

anon35016408:

A z tych “zwykłych” pluginów do logowania to który jest taki najbardziej godny polecenia?

😠

system
system
6 lat temu

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.