Autorskie prace programistyczne

Zombie
rynek-oferuję
SP24
SP24

Witam!

Jestem programistą backendowym z 2 letnim doświadczeniem.

Technologie których używam to:

HTML CSS PHP JS C# Java

Ceny prac, które wykonuje nie są wysokie, ponadto co jakiś czas

w cenniku dodaje zniżki, przez co nie potrzebujecie dużego budżetu.

Jednak jeśli obok pracy w kolumnie Cena zawarta jest informacja Do uzgodnienia oznacza

to, że cena zostanie ustalona na podstawie wymagań klienta.

Jeżeli chodzi o kontakt poniżej przedstawiłem liste form kontaktu ze mną

1. Formularz kontaktowy (na mojej stronie)

2. Prywatna wiadomość na forum

3. Discord: SopelPL#1407

4. LiveChat na stronie - Rekomendowana forma kontaktu

Co oferuję?

• Krótki czas wykonania

• Niskie ceny oraz zniżki

• Przejrzysty oraz czytelny kod

• Szybki kontakt

Czego oczekuję?

• Dojrzałości

• Dobrego kontaktu z klientem

• Zaliczki (25-50% ceny)

Strona + portfolio: http://sopelplyt.5v.pl/

(proszę nie czepiać się o brak domeny)

Jeśli chciałbyś nawiązać współprace napisz na email lub wypełnij formularz na stronie

Edit by @DBanaszewski Usunięto adres e-mail, którego podawanie jest zabronione (regulamin, 3.7.3).

SP24
SP24

Odświeżam

DoreK
DoreK α-tester v3

Kiedy Twoja strona będzie na czymś normalnym (czyt. nie na darmowym hostingu)? Kiedy będzie SSL na Twojej stronie? Czy Twoja strona jest z templatu? Czemu poważny programista robi błędy (literówki) na swojej stronie?

SP24
SP24
  1. Strona będzie przeniesiona na płatny hosting
  2. Będzie
  3. Tak
  4. Gdzie dokładnie widzisz błędy? Pamiętaj, że możesz je zgłosić poprzez LiveChat lub tutaj na forum
Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

SP24:

Tak

Z jakiego? Na jakiej licencji jest takowy?

SP24
SP24

Tutaj masz template na którym oparta jest strona: https://blackrockdigital.github.io/startbootstrap-agency/

Nie ukrywam, że strona jest z templatu, bo to nic złego.

Template jest na licencji MIT License

DoreK
DoreK α-tester v3

SP24:

1. Gdzie dokładnie widzisz błędy? Pamiętaj, że możesz je zgłosić poprzez LiveChat lub tutaj na forum A nawet błędy ortograficzne znalazłem. image|368x404 image|372x377
    image|471x138
    image|464x102 image|371x239 image|336x246 image|366x309 image|690x88 Miejsc, gdzie powinny być przecinki, a ich nie ma, jest pewnie więcej - nie zwracam już na to tak wielkiej uwagi, bo jednak łatwiej popełnić błąd interpunkcyjny, aniżeli ortograficzny, ale serio - znaleść?
SP24
SP24

Dziękuję za zgłoszenie! Błędy zostaną poprawione natychmiast. Zazwyczaj staram się korzystać słownika jeśli nie jestem pewien jak co napisać, ale czasem piszę szybko i tutaj przyznam się, że nie przeanalizowałem dokładnie strony.

DoreK
DoreK α-tester v3

SP24:

ale czasem piszę szybko i tutaj przyznam się, że nie przeanalizowałem dokładnie strony

To świadczy o niedbalstwie. W przypadku, gdy chcesz przedstawić się z jak najlepszej strony, powinieneś zadbać o jak najlepsze portfolio.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

SP24:

Nie ukrywam, że strona jest z templatu, bo to nic złego.

Nie wątpię, jednak czymś innym jest kwestia licencji. Czy spełniasz jej warunki? Zamieściłeś informacje o autorze i typie licencji na stronie?

DoreK
DoreK α-tester v3

Mnie rozbawiła polityka prywatności, która jest w... języku angielskim.

SP24
SP24

Polityka zostanie niedługo przetłumaczona. Są to dopiero początki mojej strony. Ale dzięki wam szybciej doprowadzę stronę do ładu.

SP24
SP24

Wszystkie błędy zostały poprawione!

UWAGA! W cenniku pojawiła się nowa zniżka -50% na wszystko! Taka promocja obejmuje wszystkie zamówienia złożone do 07.10.2018!

LinGruby
LinGruby Pionier

SP24:

Wszystkie błędy zostały poprawione!

a błędy w poprawności kodu też?

https://validator.w3.org/nu/?doc=http%3A%2F%2Fsopelplyt.5v.pl%2F

dużo tego nie ma ale zawsze ;-)

a swoją drogą ja jestem starej daty gdzie poprawność kodu była podstawą, a teraz wszyscy na to laskę kładą nawet wielkie portale które zatrudniają ponoć świetnych programistów :-)

dennijs
dennijs

Hej SP24,

Czy te ceny toto za godzinę czy za całą pracę? Rozumiem, że może jesteś młody i nie wierzysz w swoje umiejętności, ale to nie powód, żeby pracować za darmo. Pomijam kwestie psucia rynku. Zamiast sprzedawać na siłę swoje produkty, aby cokolwiek zarobić, spróbuj dopracować je do perfekcji i sprzedawaj zdecydowanie drożej niż lody na starówce w Warszawie. W usługach liczy się jakość, a nie ilość.

SP24
SP24

Obecne ceny na pewno będą jeszcze modyfikowane. Obecne prace w portfolio wymagają pewnych zmian, ale ta sekcja nie może być pusta

SP24
SP24

Te błędy zostaną naprawione. Ogólnie muszę jeszcze kilka elementów z kodu wywalić

dennijs
dennijs

Uwierz mi może być pusta, może... jej nawet nie być. Większość programistów nie mówi wprost o swoich stawkach. Ceny się zmieniają w zależności od projektu, klienta, czasu. Pewien człowiek jest w stanie wyłożyć 500zł, gdy inny za tę samą rzecz wyłoży 1000zł. Jeśli masz ogromny problem z wycenieniem swojej pracy - sprawdź ile czasu ci zajęła. Spróbuj ustalić sobie stawkę za godzinę (najmarniej 12zł/h).

Jakub
Jakub

12zł/1h pracy ale niestety nie wiadomo co możesz zrobić w godzinę równie dobrze ktoś może pomyśleć, że w godzinę zrobisz tylko navbar'a.

SP24
SP24

Cenie sobie czas. Nie jestem pazerny na pieniądze, aby robić navbar'a przez godzinę. Dla mnie liczy się, aby jak najszybciej oddać projekt zleceniodawcy. Maksymalnie mam na to 7 dni

error
error

Z tym czasem bym nie przesadzał - jeśli dostaniesz do zrobienia system dużego banku to nie wyrobisz się w terminie 7 dni.

SP24
SP24

To o czym piszesz to jest duży projekt, ale myślę, że odpowiednie rozplanowanie pracy pozwoli mi na wykonanie tego w 7 dni. (Oczywiście podany przeze mnie czas jest to czas w którym najczęściej się wyrabiałem. Z każdym klientem mogę dogadać się inaczej)

happi
happi

12 zł za godzinę od kogoś, kto nie ma nawet portfolio lub projektu, którym mógłby się pochwalić i nie potrafi nawet skorzystać z dokumentacji?

SP24
SP24

Przepraszam, ale nie rozumiem. Dlaczego sądzisz, że nie umiem korzystać z dokumentacji. Portfolio mam na stronie, może nie jakieś bogate, ale jak to mówią

Co za dużo to nie zdrowo

happi
happi

https://lvlup.rok.ovh/t/pobieranie-ilosci-subskrypcji-java/7942/#3

To po prostu gotowe rzeczy do pobrania, nie wiem czy można to w ogóle nazwać portfolio. Myślisz, że potencjalny klient będzie pobierał twój plugin i wrzucał go na swój serwer lub dekompilował?

SP24
SP24

No to trzeba było napisać wcześniej. Przeniosę projekty na Githuba, ale strona niestety waży za dużo i nie upchnę jej na gicie. To że czegoś nie umiałem 2 miesiące wcześniej, to nie znaczy, że w tym momencie również tego nie umiem. (Po prostu "dziwne" (według mnie) dokumentacje przerabia się dłużej)

happi
happi

SP24:

ale strona niestety waży za dużo i nie upchnę jej na gicie

Chyba nie rozumiem?

SP24
SP24

Chodzi mi tutaj o projekt bloga, który również jest w portfolio, ale ona ma za dużą wagę na githuba. Pluginy już lecą na githuba

luxDev
luxDev Pionier

SP24:

Portfolio mam na stronie, może nie jakieś bogate, ale jak to mówią

Co za dużo to nie zdrowo

W przypadku portfolio to przysłowie tutaj nie przysługuje 😦

Z tego co mi się wydaję próbowałeś z API od Theholywaffle i miałeś sporo pytań jak zrobić najprostsze rzeczy na gitter.im, a nawet do mnie pisałeś.

Wydaję mi się że z większymi projektami sobie nie poradzisz ale rób jak uważasz tylko pamiętaj klient to nie dziecko.

SP24
SP24

Wiem o tym, że pisałem nt. API, widocznie nie jest ono dla mnie. Zdaje sobie sprawe z tego, że klient to nie dziecko, i wcale go tak nie traktuję

error
error

SP24:

To o czym piszesz to jest duży projekt, ale myślę, że odpowiednie rozplanowanie pracy pozwoli mi na wykonanie tego w 7 dni.

Przychodzi mi tylko jedno do głowy: XD. Nad systemem bankowym pracują dziesiątki (jeśli nie setki) osób, i robią to w kilkanaście miesięcy. Jeśli ty po odpowiednim rozplanowaniu pracy zrobiłbyś to w tydzień - szacun.

SP24:

Chodzi mi tutaj o projekt bloga, który również jest w portfolio, ale ona ma za dużą wagę na githuba.

Co to znaczy: za dużą wagę na githuba? Na githubie masz 1 giga na pliki projektu, Twój blog skończony w 70% nie może ważyć więcej niż ten 1gb, już nie wspominając, że robienie projektu na Laravelu jest nieco słabym rozwiązaniem.

SP24
SP24

Po prostu GitHub nie chce zuploadować mi plików.

error
error

Ogarnij gita - w pracy programisty jest baaaaardzo przydatny :)

anon40709621
anon40709621

image|689x370 te obrazki to tragedia

image|603x197 fajne skanowanie skracacza, a nie pliku :man_facepalming:

image|624x114 jak nie masz certyfikatu to ja bym nawet nie próbował płacić

image|689x215 ...

image|217x39 nie bazuje, tylko jest tym szablonem

image|690x78 fajna ochrona przed botami, nikt nie pomyślał, aby w kodzie wpisać swój adres e-mail :man_facepalming:

image|201x36 mam sobie wybrać ile? :kappa:

Nie rozumiem, po co na stronie masz livechat, jest to zbędne jeśli masz formularz kontaktowy, ponieważ zapewne odpowiadasz w podobnym czasie.

Jakub
Jakub

Lepiej zrobić skrypt w php do wysyłania wiadomości, że jak naciśniesz przycisk wyślij wykonuję się skrypt. No ale tutaj trzeba troszkę myśleć :rofl: @EDIT Dodam jeszcze, że powinna być informacja jak będzie przetwarzany adres e-mail itd.

SP24
SP24

LiveChat jest po to aby móc się ze mną szybciej skontaktować. A jeśli ktoś wyśle formularz to odpowiadam zwykle w 24h, a na livechacie jestem dość często więc taki kontakt jest szybszy. Niedługo załatwię sobie kogoś z kim będę obsługiwał owy livechat.

Co do zaliczki to zazwyczaj jest to pomiędzy 25 a 50% to już zależy ile klient jest w stanie wpłacić tej zaliczki. Co do formularza to taki przeciętny Kowalski nie będzie przeglądał opcji developerskich ani źródła. W przyszłości spróbuje to naprawić.

A jeśli chodzi o płatności to niedługo przeniosę strone na płatny hosting i będzie certyfikat. Poza tym płatność odbywa się tak jak klient sobie tego życzy. Jeśli chce przez TS'a lub Discorda nie ma sprawy. Dostosuje się

Ikony faktycznie są tragiczne, niedługo je poprawie

SP24
SP24

Co do skryptu to ten hosting nie bardzo z nią współpracuje, ale jak przeniosę stronę na płatny hosting to na pewno taka opcja się pojawi

error
error

SP24:

Co do formularza to taki przeciętny Kowalski nie będzie przeglądał opcji developerskich ani źródła

Ale może Ci wejść bot, przeskanuje kod strony i pozyska Twój mail do celów marketingowych.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.