Babcia na czasie - komputer do pracy i rozrywki

Pytania i problemy
Whited
Whited

Mam pytanie. Nie jestem expertem choć wiem coś na temat komputerów itp. Chciałem złożyć mojej babci komputer gdyż jej już ma 10 lat. Nie chce przekraczać budżetu 3500pln i złożyłem ten zestaw. Jest coś co można zmienić lub ulepszyć? Czy to wszystko razem będzie dzialac? Pomocy!

Screenshot_20201225-191408_x-kom|243x500

Screenshot_20201225-191457_x-kom|243x500

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Babcia planuje grać w najnowsze tytuły AAA czy przeglądać internet i skorzystać ewentualnie z bankowości elektronicznej? Uważam, że lepiej zainwestować taką kwotę w coś bardziej kompaktowego niż dużego desktopa i jeszcze obudowę ze szklanym panelem..

Laptop, czy AIO to bardzo ciekawa alternatywa, zajmuje mniej miejsca i każdy praktycznie nowy o ile z SSD powinien wystarczyć parametrami.

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Cześć, jeżeli chodzi o kompa dla gamingowej babci to luknij na szybki koszyczek ;) https://www.x-kom.pl/lista/xggc8fu7w

Ale fakt zgadzam się z @Nieznajomy11 i wybór czegoś mobilniejszego będzie lepszym rozwiązaniem.

Whited
Whited

Babcia może wybitnym gamerem nie jest ale niestety laptop ma za mały ekran dla niej.

Nieznajomy11

W takim razie należy zainteresować się AIO (All-in-one), ekrany 24" to tam norma.

Whited
Whited

O dzięki wygląda ciekawie ten koszyczek a myślisz że mój koszczyek daje radę bo ja nie wiem xd.

Whited
Whited

Dobra czekaj sprawdzę.

KrEdEnS

Twój koszyk jest taki jak serwery na n***a.pl, niby działają, ale nic specjalnego :) Części dobrane randomowo.

Nieznajomy11
Whited
Whited

Prawda haha. Czyli oby dwoje myślicie że AIO będą lepsze?

KrEdEnS

Zdecydowanie tak :)

Whited
Whited

Podeslesz do jakiegoś linka? 😊

Nieznajomy11

Na górze w moim poście jest model z bardzo przyzwoitym procesorem mobilnym (ryzen 4500U), wręcz aż nadto ile potrzeba, ale nie warto kupować niższego wariantu ze względu na niską różnicę w cenie.

Komputer ma przyzwoita ilość ramu, piszę ten post z czegoś z podobnymi podzespołami. Mogę odpalić zdecydowanie więcej niż przeglądarkę, a mam tylko ryzena 4300U (ten właśnie niższy model).

Poza tym komputer jest gotowy do pracy, nic więcej nie trzeba kupować - wbudowane głośniki, bezprzewodowe peryferia w zestawie, system operacyjny.

Whited
Whited

Ok dziękuję!

Gajwer
Gajwer

Trochę bez sensu Babci kupować wydajny komputer z grafika dedykowaną. AIO to dobry wybór, ewentualnie jakiś podstawowy desktop.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.