Błąd “Apache is functioning normally” po przekierowaniu domeny

Zombie
www, domena, apache2
kotyk
kotyk Regularny

Witam, dzisiaj zakupiłem serwer WWW, po wejściu na jeden z linków zamiast dostać informacje że strona działa (patrzałem w plikach jest coś podobnego) dostaje informacje że Apache działa poprawnie (Apache is functioning normally). Wina stoi po mojej stronie, czy po stronie czegoś z serwera? Nie jestem pewien ale możliwie że napisałem w złym temacie.

Proszę o odpowiedź.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Po stronie domeny. Wchodzisz może przez IP serwera? IP wskazuje zawsze na ten komunikat. Domena musi być podpięta jako rekord A i wskazywać na to IP serwera. Taka sama domena musi być wpisana w Direct Admina.

kotyk
kotyk Regularny

Wchodzę przez domenę, ale teraz próbowałem przez IP, to samo wyskakuje.

Timo

Czyli domena z podpiętym rekordem A nie jest wpisana w Direct Adminie. Przez IP nawet nie próbuj 😄

kotyk
kotyk Regularny

Ojć, domena jest wpisana w Direct Adminie.

Timo

Błąd

kotyk:

Apache is functioning normally wskazuje na to, że domena, przez którą wchodzisz, nie jest wpięta w panel. Lub wchodzisz przez IP, co logiczne jak się skończy. Spróbuj usunąć i dodać jeszcze raz domenę.

kotyk
kotyk Regularny

Zrobiłem to, wszędzie gdzie moge wejść na stronę to wyskakuje. To znaczy wszędzie gdzie mogę się dostać do strony.

Timo

Dostajesz się do serwera. Aby dostać się do swojej domeny na serwerze, wchodzisz jedynie przez nią. Tą z panelu Direct Admin. Hej, może podasz tą domenę i załączysz screena z listy domen w panelu?

Mimo wszystko trudno mi nie prosić o lajka pod moimi wypowiedziami tutaj ;)

kotyk
kotyk Regularny

Co do lajków, i tak dostaniesz. Już daje screena. image|690x200 Masz na myśli to?

Timo

To też, przydatne, wszystko dobrze ustawione. Ale chyba widzę, że na freenom możesz mieć źle ustawione. Dałeś tam opcję jakiegoś redirect lub frame, prawda? Musisz wejść tam w zarządzenie Nameservers i ustawić na ns1.hostmc.pl ns2.hostmc.pl

kotyk
kotyk Regularny

W konfiguracji DNSów jest napisane "Zone is not active yet"

Timo

Nie wchodź w zone. Wejdź tutaj: undefined

/Sorki, zmyliłem cię z tą konfiguracją dns xD

kotyk
kotyk Regularny

Już zrobiłem. Domena mi działa, tylko jest ten

kotyk:

Apache is functioning normally przez cały czas.

kotyk
kotyk Regularny

Już działa, jest git. Dzięki za pomoc.