witam mam problem z strona od vmcshop besic jak dodaje serwer na moja strone gdzie wgrałem ta paczke i dodaje serwer to wlasnie wyskakuje taki blad a mam wszystko podlonczone pomoze ktoś a oto screen
witam mam problem z strona od vmcshop besic jak dodaje serwer na moja strone gdzie wgrałem ta paczke i dodaje serwer to wlasnie wyskakuje taki blad a mam wszystko podlonczone pomoze ktoś a oto screen
Sklep wymaga wersji PHP 5.6, jeśli chcesz nadal używać PHP 7+ musisz podmienić dowolnym edytorem liinjki 85-97 w application/controllers/Home.php na:
if ($bodyData['services']) {
for ($i = 0; $i < count($bodyData['services']); $i++) {
if ($bodyData['services'][$i]['smsConfig'] != null) {
$bodyData['services'][$i]['smsConfig'] = json_decode($bodyData['services'][$i]['smsConfig'], true);
}
if ($bodyData['purchases'] != null) {
for ($x = 0; $x < count($bodyData['purchases']); $x++) {
if ($bodyData['purchases'][$x]['service'] == $bodyData['services'][$i]['id']) {
$bodyData['purchases'][$x]['service'] = $bodyData['services'][$i]['name'];
$bodyData['purchases'][$x]['server'] = $bodyData['server']['name'];
}
}
}
}
}
to co ty mi podales to mam to wkleic tam
Masz podmienić linijki od 85 do 97 na to co podałem.
ok zrobiłem ale nadal jest blad
Najlepiej podmień cały plik na ten z mojego githuba:
https://raw.githubusercontent.com/RikoDEV/vMCShop-Basic/master/application/controllers/Home.php
tylko ze teraz widać ip na stronie gluwnej idzie to jakos ukryc
Kiedy zainstalowałeś sklep? Ostatnio był on aktualizowany i błąd PHP nie powinien się pojawiać 😡
Co do tych numerków
- jak skonfigurowałeś serwer? Możliwe że coś autor skopał przy aktualizacji, poinformuję go o tym.
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.