Błąd PHP na stronie vmcshop basic

Zombie
vortex69
vortex69

witam mam problem z strona od vmcshop besic jak dodaje serwer na moja strone gdzie wgrałem ta paczke i dodaje serwer to wlasnie wyskakuje taki blad a mam wszystko podlonczone pomoze ktoś a oto screen image|690x387

riko.dev
riko.dev Moderator Freebies

Sklep wymaga wersji PHP 5.6, jeśli chcesz nadal używać PHP 7+ musisz podmienić dowolnym edytorem liinjki 85-97 w application/controllers/Home.php na:

if ($bodyData['services']) {

for ($i = 0; $i < count($bodyData['services']); $i++) {
        if ($bodyData['services'][$i]['smsConfig'] != null) {
            $bodyData['services'][$i]['smsConfig'] = json_decode($bodyData['services'][$i]['smsConfig'], true);
        }
        if ($bodyData['purchases'] != null) {
            for ($x = 0; $x < count($bodyData['purchases']); $x++) {
                if ($bodyData['purchases'][$x]['service'] == $bodyData['services'][$i]['id']) {
                    $bodyData['purchases'][$x]['service'] = $bodyData['services'][$i]['name'];
                    $bodyData['purchases'][$x]['server'] = $bodyData['server']['name'];
                }
            }
        }
    }
}
vortex69
vortex69

to co ty mi podales to mam to wkleic tam

riko.dev

Masz podmienić linijki od 85 do 97 na to co podałem.

vortex69
vortex69

ok zrobiłem ale nadal jest blad

riko.dev
vortex69
vortex69

tylko ze teraz widać ip na stronie gluwnej idzie to jakos ukryc

DoreK
DoreK α-tester v3

Kiedy zainstalowałeś sklep? Ostatnio był on aktualizowany i błąd PHP nie powinien się pojawiać 😡

Co do tych numerków - jak skonfigurowałeś serwer? Możliwe że coś autor skopał przy aktualizacji, poinformuję go o tym.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.