Blad podczas generowania certyfikatu LE

Zombie
directadmin
trivek
trivek

Witam serdecznie, podczas gdy chciałem grać certyfikat ssl od LE na hoscie www dostalem taki komunikat

Nie można wykonać Twojego żądania

Szczegóły

Getting challenge for 7day.pl from acme-server... Error: http://7day.pl/.well-known/acme-challenge/letsencrypt_1524502059 is not reachable. Aborting the script. dig output for 7day.pl: 54.38.134.130 Please make sure /.well-known alias is setup in WWW server.

Kazda odpowiedz cos wnoszaca bedzie nagradzana lajkiem. Pozdrawiam

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

trivek:

Kazda odpowiedz cos wnoszaca bedzie nagradzana lajkiem. Zostałem zmotywowany.

By zarejestrować certyfikat SSL od Let's Encrypt, wymagana jest dostępność strony WWW. To znaczy, musi być osiągalna. A 7day.pl nie jest. Jeśli będzie pokazywała zawartość strony, wtedy można zrobić SSL :)

trivek
trivek

Strona jest osiagnalna, ale pod adresem www.7day,pl. Wiesz co moze pomoc?

Timo

W takim razie zrób SSL jako www.7day.pl Wybierając tak jak ja tutaj: https://tipr.pl/Ehu.png I bez tej bez www ;)

trivek
trivek

undefined Musze oznaczyc glowna domene. Moge to jakos pominac?

tirex
tirex

Najlepiej skonfiguruj DNSy pod obydwa adresy albo zrób przekierowanie CNAME w DNS z 7day.pl na www.7day.pl

trivek
trivek

ad. zrób przekierowanie CNAME w DNS z 7day.pl na www.7day.pl

Moglbys wyjasnic jak? Bylbym Ci bardzo wdzieczny.

Timo

Dodaj rekord w domenie o nazwie 7day.pl. CNAME kierujący na www.7day.pl.

trivek
trivek

Niestety nie moge go dodac, poniewaz uzywam tego rekordu dla serwera minecraft. Moze inne propozycje?

Timo

Przestawić główną domenę na www?

trivek
trivek

Moglbys wytlumaczyc jak to zrobic? Bylbym ci bardzo wdzieczny

Timo

1.

undefined

2.

undefined

3.

undefined

trivek
trivek
Timo

A może dodasz osobną domenę jako www.7days.pl w zakładce Administracja Domen i to na niej zrobisz ten SSL?

trivek
trivek

gdy tworze domene www.7day.pl (po usunieciu domeny 7day.pl) tworzy sie i tak 7day.pl, a nie 7day

Timo

Nie usuwaj 7days.pl Dodaj żeby były dwie.

trivek
trivek

po utworzeniu domeny 7day.pl i usunieciu rekordu a www nie moge utworzyc domeny www.7day.pl

Timo

Powinno to wyglądać tak: Domena 7days.pl jako Domena Główna. Tam zarządzasz wszystkim. Zawiera rekord www jako A kierujący na IP hostingu. Domena www.7days.pl jako Domena poboczna, tam będą pliki strony. Jej rekordy nie działają, a w zasadzie działają tak, że jak dodasz w niej subdomenę test, to będziesz musiał się z nią łączyć jako test.www.7days.pl

trivek
trivek

No okej, ale ja nie moge wlasnie utworzyc domeny www.7day.pl. Jest napisane, ze ta domena juz istnieje.

Timo

A ta głowna jest bez www? Usuń rekord może od www xD

trivek
trivek

https://imgur.com/a/dx3u3M0 Tak, glownaj jest bez www. Rekordow rowniez nie ma

trivek
trivek

Bump