Błąd przy odpalaniu serwera FiveM

Zombie
vps
janek
janek

b%C5%82%C4%85d2|690x134 mam takie coś przy odpalaniu plus prosiłbym o informacje jak taki serwer wyłączyć jak już się uda włączyć :slight_smile:

janek
janek

za 1 razem gdy odpaliłem tą komendą wszystko w konsoli było git lecz na fivem serwa brak gdy użyłem skrót klawiszowy ctrl+c tak jak pewna osoba mi mówiła nic się nie działo

Infinity
Infinity

Zobacz co masz w komunikacie:

"NIE ZNALEZIONO ZASOBU sessionmanager." "BRAK PLIKU KONFIGURACYJNEGO: server.cfg"

mówi to samo za siebie.

janek
janek

ale ja mam te rzeczy o to chodzi

janek
janek

b%C5%82%C4%85d2|690x134 cokolwiek nie wpisze jakiś błąd i mam te pliki ktorych pokazuje ze nie mam bo za 1 razem sie wszystko odpala wylacze konsole po czasie wlacze i nagle juz error

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Próbujesz załadować plik server.cfg, który nie istnieje. Stwórz go i spróbuj ponownie ;)

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Może tak trochę precyzyjniej? Co chcesz konkretniej zrobić i krok po kroku jak to ustawiłeś, że doprowadziłeś do tego stanu? Jakiś poradniczek? (Jaki?)

janek
janek

oglądałem poradnik u jakiegos youtubera za 1 odpaleniem wszystko smigalo wylaczylem konsolke po wlaczeniu jej ponownie juz nagle brak jakis plikow gdzie widze ze wszystko jest (poradnik: https://www.youtube.com/watch?v=Z7Z29KAmDQU)

janek
janek

b%C5%82%C4%85d3|505x73 mam go ciągle :slight_smile:

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

A wejdź do tego folderu najpierw i wtedy odpal serwer.

janek
janek

tu też jest jakoś inaczej wcześniej linijka wygladała tak undefined a teraz ma samo te root@vps(liczby) bez tego /home itp

janek
janek

nadal nic...

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Ehhh https://www.youtube.com/watch?v=wBp0Rb-ZJak Polecam obejrzeć całe od początku do końca bo widzę braki w postawowej wiedzy o obsłudze linuxa.

A na teraz to cd /home/aries/server-data i jeszcze raz odpal serwer

janek
janek

dobra działa dziękuje ci :slight_smile:

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.