Błąd z autoryzacją konta administratora na MyBB

Zombie
WACLAW
WACLAW

Zrobilem forum na vps http://164.132.75.33/forum, przenioslem je z hostingu lvlup, wszytko zrobilem dobrze i jak widac dziala, ale nie moge sie zalogowac na swoje konto admina,koledzy miga normalnie,probowalem z laptopa i telefonu i nic. Wpisuje dobrze login i pisze ze przenosi mnie na strone bo sie zalogowalem ale i tak otwiera mi sie strona znow z logowaniem.

bvcz
bvcz

Zapewnie masz źle ustawione ciasteczka. Pozwolę sobię podać link do poradnika na polskim forum o mybb gdzie ten problem został wyczerpany: Problemy z logowaniem - ciasteczka (cookies)

WACLAW
WACLAW

Screenshot_20180414-213513|281x500 Mam tak i dalej nic, wspominam ze inni uzytkonicy bedac na starym forum i majac tam konto loguja sie teraz bez problemu, problem jest tylko z moim kontem chyba :/

DoreK
DoreK α-tester v3

Wersja php? Jak 7.2 to polecam downgrade do 7.1. Poza tym w cookiepath na końcu powinno być / - mi to pomogło.

WACLAW
WACLAW

Mam php 7.0

bvcz
bvcz

Więc zastosuj drugą radę @DoreK, dodaj na końcu cookiepath /

WACLAW
WACLAW

Dalej nie dziala :/

WACLAW
WACLAW

Co teraz?:(

DoreK
DoreK α-tester v3

Dokonałeś zmiany w bazie danych?

WACLAW
WACLAW

Nie,jakiej?

DoreK
DoreK α-tester v3

Przeczytaj ten temat co podał Ci @bvcz jeszcze raz :woman_facepalming:

WACLAW
WACLAW

Zrobilem jak nalezy, nie dzialalo..

DoreK
DoreK α-tester v3

Skoro zrobiłeś jak należy, to dokonałbyś zmiany w bazie danych.

WACLAW
WACLAW

Dokonałem....

WACLAW
WACLAW

Postanowilem ze bede robil swoje forum od nowa,mniej wiecej pamietam co i jak :D

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Jeżeli ktoś będziesz potrzebował to naprawić to należny podobnie w mysql wstawić kolumnę z administratorem ten błąd chyba jest powodowany hashem kodowania haseł.