Blokada fizyki w minecraft po spadku tps do danej wartości

Pytania i problemy
slimestart
slimestart

Dzień dobry, szukam pluginu do minecrafta, który umożliwia blokadę fizyki ( redstone, rozlewanie cieczy, spawn mobów etc.) po spadku tps do danej wartości i ponownym włączeniu fizyki, gdy tpsy "wrócą".

chix
chix

Jest taki plugin React, ale on jest płatny chyba że skompilujesz go z githuba. Również jest LagAssist, ale chyba on jest całkowicie płatny.

slimestart
slimestart

Znaczy jeśli chodzi o lagassist to go używam i owszem fizyka się blokuje po spadku do wartości zdefiniowanej w configu, ale już nie wraca, chyba, że admin ją włączy sam. Z pewnością jest to spowodowane tym, że nie umiem ogarnąć tego configu w pełni. Jeśli używasz/używałeś lagassista, to będę wdzięczny jeśli wskażesz która linijka będzie odpowiadać za wznowienie fizyki.

chix
chix

Ja używam reacta.

slimestart
slimestart

Odblokowuje fizykę przy "powrocie" tps?

devon
devon

Z tego co pamietam to worldedit/guard ma gdzies opcje wylaczenia fizyki ale reki za to nie dam uciąć;)

chix
chix

Tak, kilkanaście sekund po powrocie tps serwer wraca do normy.

slimestart
slimestart

Dzięki, kupię na dniach i dam na forum "rozwiązane".

slimestart
slimestart

Niby ta, ale nie do końca o to chodzi 😛 .

chix
chix

Nie musisz kupować, jeśli trochę umiesz w jave możesz skompilować, projekt jest opensource. github.com/volmitSoftware/react

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Axerr:

LagAssist: stefatorus/LagAssist: LagAssist is a plugin that provides tools to prevent, analyse or resolve lag. - LagAssist - Gitea: Git with a cup of tea

Jeżeli potrzebujesz, mogę Ci skompilować obydwa. Napisz na priv.

Zgodnie z informacją w readme, skompilowanie tego i używanie pomijając zakup jest złamaniem licencji.

slimestart
slimestart

Kupiłem plugin. Mógłbym prosić o podanie tekstu linijki, która pozwala na zarządzanie blokadą mechanizmów po spadku TPS do danej wartości?

slimestart
slimestart

Z tego co widzę to automatycznie już podejmuje jakieś interwencje bez configów. Czy dobrze mi się wydaje?

chix
chix

Zgadza się. React nie wymaga żadnej konfiguracji. Ewentualnie jak chcesz przetestować jego funkcje, wpisz /re act ;)

slimestart
slimestart

W takim razie dziękuję każdemu za pomoc, to forum to skarbnica wiedzy 😃 .

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.