Dzień dobry, szukam pluginu do minecrafta, który umożliwia blokadę fizyki ( redstone, rozlewanie cieczy, spawn mobów etc.) po spadku tps do danej wartości i ponownym włączeniu fizyki, gdy tpsy "wrócą".
Dzień dobry, szukam pluginu do minecrafta, który umożliwia blokadę fizyki ( redstone, rozlewanie cieczy, spawn mobów etc.) po spadku tps do danej wartości i ponownym włączeniu fizyki, gdy tpsy "wrócą".
Jest taki plugin React, ale on jest płatny chyba że skompilujesz go z githuba. Również jest LagAssist, ale chyba on jest całkowicie płatny.
Znaczy jeśli chodzi o lagassist to go używam i owszem fizyka się blokuje po spadku do wartości zdefiniowanej w configu, ale już nie wraca, chyba, że admin ją włączy sam. Z pewnością jest to spowodowane tym, że nie umiem ogarnąć tego configu w pełni. Jeśli używasz/używałeś lagassista, to będę wdzięczny jeśli wskażesz która linijka będzie odpowiadać za wznowienie fizyki.
Ja używam reacta.
Odblokowuje fizykę przy "powrocie" tps?
Z tego co pamietam to worldedit/guard ma gdzies opcje wylaczenia fizyki ale reki za to nie dam uciąć;)
Tak, kilkanaście sekund po powrocie tps serwer wraca do normy.
Dzięki, kupię na dniach i dam na forum "rozwiązane".
Niby ta, ale nie do końca o to chodzi 😛 .
Nie musisz kupować, jeśli trochę umiesz w jave możesz skompilować, projekt jest opensource. github.com/volmitSoftware/react
Axerr:
Jeżeli potrzebujesz, mogę Ci skompilować obydwa. Napisz na priv.
Zgodnie z informacją w readme, skompilowanie tego i używanie pomijając zakup jest złamaniem licencji.
Kupiłem plugin. Mógłbym prosić o podanie tekstu linijki, która pozwala na zarządzanie blokadą mechanizmów po spadku TPS do danej wartości?
Z tego co widzę to automatycznie już podejmuje jakieś interwencje bez configów. Czy dobrze mi się wydaje?
Zgadza się. React nie wymaga żadnej konfiguracji. Ewentualnie jak chcesz przetestować jego funkcje, wpisz /re act ;)
W takim razie dziękuję każdemu za pomoc, to forum to skarbnica wiedzy 😃 .
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.