Blokada portow serwer Minecraft Pterodactyl

Pytania i problemy
vps, minecraft, zarządzanie, pterodactyl
vea
vea

Witam, wie ktos jak zablokowac porty na serwerze minecraft w panelu pterodactyl? pterodactyl korzysta z dockera ktory ma swoj interfejs sieciowy, chce zablokowac port zeby nie mozna bylo sie laczyc spoza localhosta i spoza ip drugiego vpsa, bo jakies typy sie bawia UUID Spooferami, probowalem juz standardowym sposobem ale nie dzialalo przez to ze docker ma swoja 'karte sieciowa' czy cos

MrTalon63
MrTalon63

Jak chcesz to załatwić szybko i trochę na odwal, sprawdź plugin bungeeguard

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Jeśli chcesz, aby dany serwer był dostępny tylko lokalnie, dodaj do hosta allokację z odpowiednimi portami na adresie 127.0.0.1 i takie przydzielaj do serwerów.

Aby się później z nimi połączyć (na przykład w konfiguracji BungeeCord), użyj adresu 172.18.0.1 i odpowiedniego portu.

A co do dostępu tylko z jednego hosta, to ja używałem tego: https://www.spigotmc.org/resources/ipwhitelist.61/ Ale słyszałem, że da się to jakoś ominąć.

vea
vea

Co do pluginow to wystarczy uzyc Fake IP jako ip bungeecorda i normalnie sie wbije

Serwer tylko lokalnie byc nie moze, bo bungeecorda i lobby mam na innym vps.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.