Siemka, mój serwer fivem został zablokowany z powodu nieautoryzowanego GSP(Game Server Provider). Czy ktoś z was zna sposób jakbym mógł ten serwer odblokować,bo z tego co wyczytałem jest to wina lvlup.
Siemka, mój serwer fivem został zablokowany z powodu nieautoryzowanego GSP(Game Server Provider). Czy ktoś z was zna sposób jakbym mógł ten serwer odblokować,bo z tego co wyczytałem jest to wina lvlup.
https://lvlup.rok.ovh/t/awarie-2019/10591/#13?u=dbanaszewski
Monstereq:
jest to wina lvlup. I nie jest to wina lvlup.pro, tylko twórców tej "modyfikacji" :slight_smile:
Witam
Mam ten sam problem wczoraj kupiłem Hosting i od wczoraj żadnej informacji od was
To wygląda własnie tak pisałem do Fivem w tej sprawie odpowiedz wygląda następująco ::
" Hi there!
There are some ongoing problems with lvlup.pro They seem to be operating in an IP range that was previously owned by an unauthorized GSP, but it is unclear exactly what the situation is. lvlup do not have a specific IP block, but buy random recycled IPs all over the place.
This means it is an undue amount of administrative work for the CFX Collective to chase down and investigate each claim. If lvlup rent a proper IP bock I’m sure the collective would be happy to whitelist their whole block.
For further information, please contact lvlup.pro support.
Thank you."
I co w mam robić czy wy coś z tym zrobicie
Przepraszam ze jedno pod drugim Pozdrawiam
To... ciekawe. Najlepiej będzie jeśli obsługa się dowie o tej wiadomości.
No i zgadza się, że lvlup ma adresy IP z recyklingu. Są one od OVH.
// Ta wiadomość (imo) jest bez sensu. Jaki oni mają z tym problem? Każdemu powinni odblokować adres, dopóki nie robi czegoś złego. Ale widać, że chodzi o ich współpracę z pewnym hostingiem 😕
Wiesz jest tak jak mówisz nie powinno mieć to miejsca chyba że na prawdę robisz coś złego ale widzisz gdyby nie to że nie zwrócą ci kasy za hosting to bym nawet nie zgłaszał tego tylko pisałbym o zwrot i poszedł gdzieś indziej ..... no ale cóż muszę czekać ..... a zmarnowanego czasu też ci nikt nie odda no chyba najbardziej denerwuje człowieka ....
Tylko, że nie jest to wina lvlup.pro, że blokują oni serwery. W końcu VPS, który otrzymujesz jest sprawny. Twórcy FiveM w ten sposób reklamują zap-hosting, co jest (według mnie) świadomym ograniczaniem konkurencji na rynku. Więcej o tym, przeczytasz tutaj.
Ja cię rozumie że wina leży po stronie fivem ale ja nic z tym nie mogę zrobić jedynie czekać na pomoc z lvlup.pro oni mogą to odblokować nie wiem czy pisząc do zespołu Fivem czy jak mówię ja pisałem do nich i masz odpowiedz .....
Jako że widzę powyższą wiadomość już nie pierwszy raz (ale pierwszy raz na forum), stwierdziłam że może jednak trzeba wykonać szczegółową analizę poniższego szablonu którym support FiveM ostatnio tak lubi posługiwać się. Post jest dość długi. Jak ktoś będzie chciał to zrobię wersję skróconą.
There are some ongoing problems with lvlup.pro
Jedyny problem jaki obecnie mamy to fakt że FiveM nie raczył nam odpisać na nasze maile. Nie liczę dość bezczelnej prośby o wszystkie adresy IP jakie należą do lvlup.pro, można wyczuć po co im cała lista. Podpowiedź: po to żeby raz a dobrze zbanować.
They seem to be operating in an IP range that was previously owned by an unauthorized GSP, but it is unclear exactly what the situation is.
Niektóre adresy IP są z nami od 2016 roku. Od kiedy FiveM prowadzi statystyki? :thinking: I kto wcześniej według nich posługiwał się konkrentymi adresami IP? Bo jeśli tym mitycznym "unauthorized GSP" jest OVH... Pozostawię to bez komentarza.
To zdanie jest "ładnym" zrzuceniem winy na lvlup.pro i umycie rączek ludzi od FiveM. +10 korpo punktów, szacun za próbę. Sytuacja jest jasna - to FiveM blokuje adresy IP według jakiejś pokrętnej logiki co zmienia się w zasadzie od osoby na jaką traficie.
lvlup do not have a specific IP block, but buy random recycled IPs all over the place.
Zgadza się, nie mamy bloków adresów IP. A nie posiadamy własnych adresów IP ponieważ odsprzedajemy usługi OVH, korzystając przy okazji z ich adresów IP. I na tych adresach IP dostarczamy VPSy.
This means it is an undue amount of administrative work for the CFX Collective to chase down and investigate each claim. If lvlup rent a proper IP bock I’m sure the collective would be happy to whitelist their whole block.
Dzięki ludziom z FiveM to ja mam więcej pracy i nasi klienci również. Oni tworzą problem i przerzucają go na innych a tutaj jest kolejna "ładna" korpopróba umycia rąk od odpowiedzialności. Oczywiście że woleliby żebyśmy mieli blok, wtedy jedno małe "ups" i wszystkie adresy IP zostaną zablokowane gdy zmieni się osoba siedząca na stołku supporta.
For further information, please contact lvlup.pro support.
No i te zdanie strasznie mnie irytuje. Bo to przez nie zdezorientowani klienci piszą zgłoszenie u nas i domagają się zdjęcia adresu IP z blacklisty. A ja muszę im tłumaczyć że niestety nie mogę tego zrobić bo nie mam żadnego wpływu na to jak jest zarządzany FiveM.
Pragnę przypomnieć że FiveM nie ustosunkował się do naszej wiadomości i nie podał powodów dlaczego w ogóle banuje nasze adresy IP. Nie napisali nam wprost swojego stanowiska, potrafią tylko smarować takie laurki lub ośmieszać nas na ich kanale Discord. Jest to po prostu nieprofesjonalne 😕
Zastanawia mnie co na to prawo. W końcu jest to ładne urządzanko monopolu i nieuczciwa gra biznesowa.
Szczerze wątpie w jakiś 'pozef' na mod do gierki. Skoro korzystacie z FiveM, to korzystajcie z ich hosta, naprawdę przed kupnem vps nie mogliście wygooglować czy zadziała? Tym bardziej że jest to dosyć znany problem w lvlup. (Absolutnie nie mam problemu do lvlup ale absolutnie nie rozumiem zarzutu że to nie uczciwa gra biznesowa)
jbrudek:
Skoro korzystacie z FiveM, to korzystajcie z ich hosta, naprawdę przed kupnem vps nie mogliście wygooglować czy zadziała?
To tak nie działa. Modyfikację można normalnie pobrać z ich strony. Nigdzie też nie jest napisane, że działa tylko na zap-hostingu. Ich wiadomości to
Aylin:
“ładna” korpopróba umycia rąk od odpowiedzialności. Blokują adresy IP bez żadnego powodu i bardzo niechętnie je odbanują, gdy do nich napiszesz.
TheMultii:
To tak nie działa. Modyfikację można normalnie pobrać z ich strony. Nigdzie też nie jest napisane, że działa tylko na zap-hostingu. Ich wiadomości to
No tak, też racja faktycznie zagalopowałem się, ale chyba tworząc własną modyfikację mogą blokować dowolne hostingi tak? A to że robią to w tak idiotyczny sposób faktycznie działa tylko na ich niekorzyść. W tej sytuacji niestety Hosting, i człowiek który kupił VPS ma problem, hosting musi się tłumaczyć z 'blokady serwera', a klient tak naprawdę nie ma co zrobić z VPS, chyba że uda się odblokować. Nie jestem na bieżąco z tematem, ale skoro i tak blokują wam serwery, to czemu nie podacie ich IP?
TheMultii:
Na każdym kroku piszą, że każdy hosting jest nielicencjonowany i zachęcają do zakupu tego z zap-hosting. Skoro tak jest to czemu kupujecie VPS łudząc się że będzie działał?
Na każdym kroku piszą, że każdy hosting jest nielicencjonowany i zachęcają do zakupu od nich. Piszą to w ten sposób, by udowodnić nam, że są niewinni.
jbrudek:
Nie jestem na bieżąco z tematem, ale skoro i tak blokują wam serwery, to czemu nie podacie ich IP?
Aylin:
Podpowiedź: po to żeby raz a dobrze zbanować.
Jako osoba która mniej odpowiada na tickety ale planuje długofalowo i rozwiązuje złożone problemy w lvlup.pro też opiszę to ze swojej strony. Odniosę się podobnie jak @Aylin do konkretnych zarzutów które nam stawiają.
[quote] There are some ongoing problems with lvlup.pro [/quote]
Problemy których doświadczamy są opisywane na bieżąco w wątku z awariami https://lvlup.rok.ovh/t/awarie-2020/13151 Bieżacy status online/offline serwerów dedykowanych które służą do tworzenia VPSów można też sprawdzić na żywo: https://www.lvlup.pro/pl/stan-uslug/
W chwili gdy to czytam i odpowiadam, nie mamy problemów więc nie mogę się zgodzić z tym ich szablonem.
[quote] lvlup do not have a specific IP block [/quote]
Nie ma potrzeby posiadania własnego bloku adresów. Nie jest to w żaden sposób wymagane prawnie. Technicznie po prostu daje większe możliwości z których i tak byśmy nie skorzystali a także powoduje nowe problemy do rozwiązania (min. łatwiejszy cel do ataków). Własny blok (a raczej jego obsługa) też więcej kosztuje. Realnie podniosłoby to ceny naszych usług. Korzystamy z osobnych adresów IP /32 bo tak jest "zwinniej", w przypadku awarii czy mniejszej wydajności możemy przenosić usługi między sprzętem. Ostatnio min. dzięki /32 migracja VPS to odcięcie go od sieci tylko na ~3 min, bez restartu
https://lvlup.rok.ovh/t/dziennik-zmian-lvlup-pro-2020/13148/#86?u=systemz
Mogę więc pokazać prawdziwy przykład na to, że nasze podejście jest korzystniejsze dla klientów, zarówno mniejszą awaryjnością jak i ceną.
[quote] but buy random recycled IPs all over the place [/quote]
Tak, kupujemy używane adresy IPv4. Nowych już nie ma, w europie skończyły się dokładnie 25 listopada, źródło:
https://en.wikipedia.org/wiki/IPv4_address_exhaustion
Jak więc mielibyśmy kupować nowe adresy IPv4 skoro nie jest to technicznie możliwe od X czasu ? :man_shrugging: Ich wypowiedź nie wydaje się mieć sensu, służy tylko zmniejszeniu naszej wartości w oczach naszych klientów. Nie wiem co więcej powiedzieć.
[quote] This means it is an undue amount of administrative work for the CFX Collective to chase down and investigate each claim [/quote]
Skrzętnie pomijają fakt, że ban został nałożony przez nich. Jeśli nie nałożyliby blokady to nie musieliby jej ściągać.
Nie stworzyli też odpowiedniej automatyzacji aby unikać tej pracy którą sami sobie nałożyli.
Gdy zaproponowałem im, że udostępnię API którym będą mogli sprawdzać nasze adresy IP (nie musieliby robić nic ręcznie) to nie uzyskaliśmy żadnej odpowiedzi a endpoint API /v4/partner/ip/{ip}
jest przecież gotowy i działający: https://api.lvlup.pro
Mieliśmy wcześniej problemy z blacklistami TS3. Pisaliśmy do TS3 sporo zgłoszeń o odblokowanie (bo odpisywali i dało się z nimi porozmawiać w profesjonalny sposób), problem jednak został całkowicie rozwiązany. Nie banują już adresów IP lecz nazwy domen. Od dłuższego czasu nie mieliśmy w ogóle potrzeby pisać do TS3, z naszej strony problem został rozwiązany w 100%, klienci też są zadowoleni bo nie widzimy ticketów na temat blacklist TS3. Wystarczy że szanowne CFX Collective zastosowałoby podobne rozwiązanie. Temat jest możliwy do rozwiązania całkowicie po ich stronie, w końcu to ich aplikacja.
Jedyne blacklisty IP które są usprawiedliwione to te dotyczące wysyłki e-mail. Tu sprawa jest bardzo złożona i wymaga też naszej interwencji ale to naprawdę duży temat i nie chciałbym wchodzić w offtopic.
[quote] If lvlup rent a proper IP bock I’m sure the collective would be happy to whitelist their whole block. [/quote]
Biorąc pod uwagę ich podejście do nas oraz naszych klientów, nie zdziwiłbym się gdyby zamiast "whitelist" wcisnęli przycisk "blacklist". Jeśli by faktycznie chcieli nas whitelistować to już dawno odpisaliby na nasze maile i wyjaśnili sytuację. Korzystamy z infrastruktury OVH, jeśli nas nie lubią to mogą po prostu zablokować wszystkie bloki od OVH.
Brak whitelistowania nas jest dla nich korzyścią finansową więc się do tego nie palą. Osoby które nie wierzą w ten argument niech jeszcze raz spojrzą na błąd który się wyświetla, poleca on konkretną firmę która jest powiązana z autorami. Jeszcze nie mogę tego potwierdzić konkretnymi danymi ale w momencie gdy rynek serwerów gier trochę się kurczy (normalne zjawiska np. początek roku szkolnego, ładna pogoda itd.) a jest koniec kwartału (ostatni moment by podrasować wyniki finansowe) to otrzymujemy więcej ticketów o blacklisty. Podejrzewamy, że jest wyrabiana "norma" na bany aby ilość serwerów w ZAP się zgadzała. Podkreślę jednak, że nie mam (jeszcze) wykresów które mogą to pokazać ale mam takie podejrzenie.
I’m sure the collective would be happy to whitelist
Zauważcie, nie ma tu żadnej gwarancji czy też chęci, jest tylko przypuszczenie, żadnego zobowiązania, same umywanie rąk.
[quote] For further information, please contact lvlup.pro support [/quote]
Mamy już dość zabawy w ich głuchy telefon. Próbowaliśmy rozmawiać a oni albo nie odpisywali lub kontakt się urywa po ogólnikach z ich strony. Czekałem na odpowiedź kilka miesięcy więc uważam, że jestem cierpliwy. Przypominam, ze w lvlup.pro na zdecydowaną większość zgłoszeń odpisujemy w 48h mając 2 osoby w obsłudze ticketów. Czujemy zażenowanie jeśli klient musi czekać 72h.
Z racji że ich support jest niekompetentny i nie zależy im na swoich użytkownikach. Nie chcą też wypracować z nami jakiegoś rozwiązania to bierzemy to na siebie bo obecnie każdy traci. Pomożemy naszym klientom tak jak możemy aby ominąć problemy przez nich stworzone.
Tak, prosimy o kontakt przez zgłoszenie w panelu klienta https://lvlup.pro/panel/support/ticket Każda osoba poszkodowana przez FiveM może skorzystać u nas z 50% zniżki na zmianę adresu IP który jest zweryfikowany przez nas, że nie znajduje się na ich blackliście w momencie przydzielania go klientowi.
To jedyny kompromis jaki wydaje się być w miarę korzystny dla naszych klientów oraz równocześnie abyśmy nie byli stratni. Obsługa takich sytuacji kosztuje ze względu na poświęcony czas ale rozumiemy, że to duży problem dla naszych klientów dlatego oferujemy zniżkę aby po prostu pokryć nasze koszty. Nie możemy dopłacać do swoich usług tylko dlatego, że pewna grupa nie potrafi ogarnąć swoich aplikacji czy chociażby zwyczajnie po ludzku odpisać na maila i porozmawiać.
Podsumowując możemy szybko pomóc naszym klientom (do 48h na odpowiedź) jednak kosztuje to 15 PLN (cena na dzień 02.07.2020) aby rozwiązać problem. Darmowym alternatywnym rozwiązaniem jest napisać do twórców FiveM ale nie możemy zagwarantować, że w ogóle odpiszą a jak odpiszą to pewnie jakimś mało pomocnym szablonem. Tak wynika z tego co czytamy w zgłoszeniach od naszych klientów.
Tak więc generalnie nie mamy już ochoty rozmawiać z twórcami FiveM. Nie wyciągniemy do nich ręki po tym jak została odrzucona tyle razy. Odpiszemy jednak jeśli się z nami skontaktują.
Teraz to ich problem i niech swój system licencji rozwiążą lepiej lub przestaną się skupiać na jednym autoryzowanym hostingu na który wszyscy narzekają - mamy klientów w ticketach którzy się przenoszą stamtąd bo wolno działa i/lub jest podatny na ataki DDoS. Zarzucają nam bycie dostawcą serwerów gier i blokują nas za a przecież oferujemy tylko VPSy i to pewnie nawet lepsze niż na hostingu który polecają użytkownikom moda :man_shrugging: Nie chcieli pomóc nam i naszym klientom to będą musieli się pogodzić z tym, że sami będą musieli odpisywać na więcej maili bo obecna sytuacja nie rozwiązuje problemów ich użytkowników.
Jedyne rozwiazanie to oferowanie graczom własnego builda clienta, był projekt na githubie który kompilował SRC fivem bez ich uslug lecz został szybko zdjęty bo zagrażał niemieckiemu szemranemu hostingowi. Niestety mniejsze community raczej odpuści własnego klienta a większe why not?
Nie bawmy się w "komplikacje prawne" bo to się może źle skończyć.
Mam alternatywę, lecz może się ona spodobać lub nie, gdyż nie da się postawić gotowca, który w 5 min po odpaleniu będzie działał i możemy tylko "liczyć hajs" robiony na "dotacjach". (bardzo wyolbrzymiam, ale taki jest tego cel).
Jest nim inna modyfikacja do obsługi multiplayer'a w GTA V, osobiście polecam - AltV.
https://lvlup.rok.ovh/t/alternatywa-dla-fivem-czyli-o-alt-v-slow-kilka-instalacja-konfiguracja/13202
Nie znajdują się tam dzieci w Administracji, można się z nimi normalnie dogadać o ile rozmawiamy jak człowiek, a nie małpa, która tylko chce i wymaga. Twórcą tej modyfikacji jest również nasz rodak, więc może warto by było "pomęczyć się" trochę więcej wspierając naszego kolegę i dodatkowo mieć możliwość zrobienia lepszego jakościowo serwer bez głupich banów, czy ograniczeń.
Tak jak wypowiadał sie tu ktoś powyzej :
Fivem blokuje IP za każdą błahostke
Zgadzam się z tym; fivemowi kompletnie nie zalezy na klientach. W miarę mozliwosci radzilbym nie uzywac tej modyfikacji, lecz poszukac alternatywy tak jak napisał psycho.
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.