Witam chciałbym zrobić na vps bota który biegał by w grze więc potrzebuje prawdopodobnie jakoś połączyć się graficznie wiem że dzięki proxmox da rade to zrobić lecz potrzebuje pomocy.
Witam chciałbym zrobić na vps bota który biegał by w grze więc potrzebuje prawdopodobnie jakoś połączyć się graficznie wiem że dzięki proxmox da rade to zrobić lecz potrzebuje pomocy.
Dzięki panelowi Proxmox możesz zainstalować system z obrazem i uruchomić na nim grę. Co do poruszania się bota - zapewne pomoże coś typu Autohotkey.
Powiesz, do jakiej gry? Może da się to rozwiązać łatwiej.
do minecrafta
Już kiedyś się wypowiadałem na ten temat na forum. Pozwolę sobie po prostu zacytować.
Nieznajomy11:
Brzmi jak stawianie jakichś botów. Jeśli to chcesz robić, no to od razu mówię, że zazwyczaj wtedy się jednak obsługuje protokół tej gry, a nie odpala samą grę.
Nieznajomy11:
po prostu się pisze/korzysta gotowej z implementacji protokołu gry jeśli tworzymy do niej bota. Szczególnie jeśli jest on stosunkowo prosty, bez żadnych specjalnych zabezpieczeń (antycheaty i takie tam).
Podsumowując - uruchamianie Minecrafta na VPS to chyba najgorsze co można zrobić, szczególnie przy tak dużej dostępności różnych implementacji protokołu.
jakieś VNC się przyda pewnie i zrobić to tak jak kiedyś się boty muzyczne do ts3 robiło
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.