Bot do discorda z api lvlup

Opinie
krytyYT
krytyYT

Cześć, chce zrobić bota do discorda w którym będzie można wspomogać serwer przez api lvlup. Mam mały problem da radę użyć nowe api płatności lvlup bez podawania tokenu? Chce uniknąć po prostu problemów z tym że ktoś mnie będzie uważać za oszusta i że potem włamuje się na konta tym tokenem. Chodzi po prostu o bezpieczeństwo ;)

Nie chce robić tego na własnej stronie, potem na mój portfel i potem tym użytkownikom wypłacać, mija się to z celem ;)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Posługiwanie się kluczem do obsługi płatności jest konieczne.

Gdy tworzenie kluczów będzie przerzucone do API v4, wtedy w panelu v4 będzie można tworzyć więcej niż jeden klucz i nadawać modyfikowalne uprawnienia co dany klucz może robić. Wtedy to co opisujesz powinno być okej, chociaż i tak planuję dodać obsługę webhooków min. do discorda co powinno już wystarczyć w pomocy z serwerem. Wydawanie komend typu włączenie czy wyłączenie VPS przez bota w discord nie wiem czy ma sens.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

SystemZ:

Wydawanie komend typu włączenie czy wyłączenie VPS przez bota w discord nie wiem czy ma sens.

Lista ficzerów rośnie = dobrze :cowboy_hat_face:

krytyYT
krytyYT

Okej dzięki, chodziło mi tylko o płatności. Czekam na uprawnienia kluczy ;)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.