Bukkit - ustawienie koordynatów entity

Pytania i problemy
kwiet
kwiet

Cześć mam problem z tym:Przechwytywanie|690x99 jak wgrywam na serwer to wyskakuje błąd: An internal error occurred while attemting to perform this command. pomoże ktos?

Kamilkime
Kamilkime Regularny

W konsoli masz dokładny błąd mówiący co jest źle. I pamiętaj, że ten world może być null'em. Dodatkowo powinno się używać metody spawn()

SP24
SP24

Ponadto metoda spawnCreature() jest deprecated i może nie działać poprawnie. I ja osobiście bosy robiłbym obiektowo

kwiet
kwiet

Jak byś zrobił to obiektowo?

SP24
SP24

Tzn. Każdy bos byłby oddzielnym obiektem. Wyobraź sobię obiekt jako moba. W obiekcie definiujesz zmienne określające go (np. nazwa bosa, itemki jakie wydropi po śmierci) jak również metody, które zostaną dla niego wywołane. Ok, ale wracamy do naszego moba. Jak mówiłem musisz tam dać zmienne które określą nam tego bosa, więc teraz w obiekcie (mobie) umieść prywatną zmienną typu String zawierającą np. nazwę bosa. Brawo! Teraz twój mob ma już zdefiniowaną nazwę i możesz ją pobrać używając getterów i setterów (bo zmienne powinny być prywatne). Może nie przedstawiłem tego idealnie, ale mam nadzieję, że pomogłem.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.