BungeeCord - jeden serwer

Pytania i problemy
Zaaxel
Zaaxel

Witam, zastanawia mnie jedna sprawa. Chodzi tutaj o serwer BungeeCord. Mam zamiar na jednym VPS postawić Bungee ze standardowym portem oraz na drugim VPS jeden serwer Survival. Chciałbym ustawić główny serwer zamiast lobby to od razu ten Survival. Czy to nie przyniesie jakichś niepożądanych skutków? Chciałbym takim sposobem ukryć ip właściwego serwera położonego na oddzielnym VPS. Nie byłoby żadnego lobby, tylko jeden główny serwer.

michociaak
michociaak

Nie powinno być problemu, jednak dla bezpieczeństwa dodaj na serwer survival plugin IPWhitelist i go skonfiguruj [w plikach konfiguracyjnych podaj IP VPSa, na którym jest Bungee]

Zaaxel
Zaaxel

Oba VPS'y postaram się dobrze zabezpieczyć z poradników dostępnych na serwerze. Raz połączyłem bezpośrednio to ktoś po prostu obszedł zabezpieczenia i zdobył jakimś cudem OP'a 😕

Dzisiaj spróbuję ogarnąć to z pluginem tym

michociaak
michociaak

Dodaj plugin ten plugin i załóż hasło na dawanie opa https://www.spigotmc.org/resources/opguard.23200/

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.