Bus Simulator 18

Off topic
SP24
SP24

Hej Czy Bus Simulator 18 pójdzie mi gdy mam tylko 3GB RAM? Wczoraj odpalałem i na spersonalizowanych szła, lecz po zmianie na średnie po 15 minutach był crash.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wymagania minimalne to 6 GB, także będzie ciężko. Sam, kiedy gram, zużycie jest w okolicach 4-6 GB, także jeśli nie masz wyjścia to spróbuj poustawiać odległość widzenia na najniższą i tego typu funkcje - może coś to da :thinking:

SP24
SP24

No niestety w tym momencie ciężko będzie z zakupem kości. Lecz gdy ustawie na min. wszystko to gra brzydko wygląda, ale da się grać na 40 FPS. Tylko no te crashe

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Zrób plik wymiany, może coś pomoże.

SP24
SP24

Można jaśniej?

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Oczywiście: PPM na "Ten Komputer" → Właściwości → Zaawansowane ustawienia systemu → Zakładka "Zaawansowane" → Pod "Wydajność" jest przycisk "Ustawienia" → Zakładka "Zaawansowane" → Pod "Pamięć wirtualna" przycisk "Zmień".

image|690x381

Tutaj odznacz "Automatyczne zarządzanie plikami stronnicowania dla wszystkich dysków", kliknij na któryś z dysków, i ustaw rozmiar pamięci wirtualnej na stałe.

image|348x460

Kliknij "Ustaw", "OK", "OK", i zrestartuj system.

SP24
SP24

Czyli jak mam 3 GB to na dysk C mam ustawić 3GB?

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Wpisz ile potrzebujesz, pamięć wirtualna to jest jakby "RAM na dysku". Tylko pamiętaj, że rozmiar jest MB, nie GB ;)

SP24
SP24

Czyli jeśli potrzebuje całe 3 to daje 3?

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Dokładnie tak.