Channel Admin blokowany przez rangę moderatora

Zombie
zarządzanie, ts3
adrianq
adrianq

Witam, posiadam problem z rangą channel admin i serwer moderator. Mój problem polega na tym że serwer moderator nie ma zajmować się kanałami więc zabrałem uprawnienia modyfikacji kanałów i problem polega na tym że osoby z tą rangą posiadające na swoim kanale Channel admina nie mogą edytować go, po zabraniu rangi serwerowej problem znika, ktoś powie mi jakie uprawnienia nadać zabrać aby osoba mogła edytować tylko swój kanał a nie wszystkie mając jednocześnie rangę moderatora? Z góry dziękuję za pomoc.

Kaczuc
Kaczuc

To sobie chłopie wymyśliłeś, musisz pobawić się channel powerem na grupach najlepszy pomysłem będzie stworzenie rangi Server Moderator jako Guest i ręcznie nadawać poszczególne uprawnienia.

adrianq
adrianq

To nic nie pomaga, jeśli moderator posiada channel admina nie może nadawać grup serwera, a jak zrobię by ignorował uprawnienia grup kanału to nie może wtedy edytować kanału.

Kaczuc
Kaczuc

Bo ewidentnie coś źle robisz najlepiej napisz do jakiegoś technika ts'a i mu zapłać :D

adrianq:

jeśli moderator posiada channel admina nie może nadawać grup serwera Przecież to oczywiste. Pracownik innemu Pracownikowi nie da podwyżki może to zrobić tylko prezes.

Postaram się zaraz na localu rozpisać Ci co musisz zrobić.

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Wbrew pozorom uprawnienia na ts3 to bardzo złożony temat. A Tobie widocznie brakuje wiedzy na ten temat (Jakimś cudem wszystko masz zrobione, a z głupotą sobie poradzić nie umiesz).

Zanim weźmiesz się za uprawnienia polecam poczytać dokumentację, tam jest wszystko opisane. Wszystko znajdziesz w w doc/permissiondoc.txt

adrianq
adrianq

Wszystko było ok, do póki nie zabrałem serwer moderatorowi b_channel_modify_parent i reszty z tej grupy. Ale widzę że tu sami poważni administratorzy są i tylko wypisywać potrafią a pomóc to już problem, szkoda

Kaczuc
Kaczuc

adrianq:

Ale widzę że tu sami poważni administratorzy Nie widzę tutaj żadnego administratora 😆

adrianq:

wypisywać potrafią a pomóc to już problem, szkoda Jak chcesz mieć jak na tacy gotowe to kogoś zatrudnij LUL Ciężko się wróży z fusów

adrianq
adrianq

Ehh szkoda mojego zachodu... Sam poprzewracam w uprawnieniach i dojdę do tego dzięki NQ do zamknięcia

adrianq
adrianq

Co takiego trudnego jest w odczytaniu takiej myśli?

Mam problem, z rangą moderatora tylko z tą jedyną. Gdy Channel admin posiada tą rangę nie może edytować kanału na którym jest adminem, po zdjęciu z serwer moderatora uprawnienia b_client_skip_channelgroup_permissions , channel admin może edytować kanał i robić wszystko to co powinien móc, ale za to moderator nie może nadawać grup serwerowych z kanału na którym ma channel admina.

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Czyli Moderator jak siedzi na kanale na którym jest channel adminem nie może innym dać rangi serwera?

Spróbuj zaznaczyć SKIP obok uprawnień, które chcesz żeby nie dotyczyły kanału. Na przykład: obraz|377x25

adrianq
adrianq

Dziękuję bardzo, działa tak jak chciałem :) Przepraszam za moje zachowanie w poprzednich postach, ale już od godziny z tym walczyłem i naprawdę nie mogłem do tego dojść :) Jeszcze raz szczerze dziękuję :) Problem rozwiązany, temat do zamknięcia

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.