Cloud flare wszystkie usługi pod jedną domeną bez subdomen

Zombie
minecraft, domena, cloudflare
BeGood
BeGood

jak to zrobić żeby wszystkie usługi jakie mam czyli server apache i mc do obu tych usług można było się połączyć przez mojadomena.pl bez mc.mojadomena.pl używając cloud flare proszę o wytłumaczenie dodam że wszystkie usługi mam na jednym VPS od lvlup.pro

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Jeśli wszystko jest na jednym VPS, czyli na jednym adresie IP, to wystarczy dodać rekord DNS typu A, wskazujący na adres twojego VPS.

BeGood
BeGood

ale możesz to bardziej wytłumaczyć czy chodzi o dodanie samego rekordu A ? czy jeszcze jakieś CNAME czy SRV ?

Kaczuc
Kaczuc

rekord A kieruje cały ruch z domeny na konkretny adres IP nie ważne czy byś wpisał mojadomena.pl w TS3, MC, CS:GO (o ile usługi istnieją) to przekieruje Cię na serwer, wniosek... zostaniesz połączony do serwera rekordy CNAME i SRV to inna bajka.

BeGood
BeGood

ok dzięki spróbuje czy działa jak tak to przypnę rozwiązane

anon81692791
anon81692791

Pamiętaj, aby korzystać z rekordów SRV w przypadku serwera TS/MC oraz A dla strony. Więcej informacji bez problemu znajdziesz w internecie, a takie rozwiązanie będzie o wiele lepsze. Większość atakujących osób nie należy do inteligentnych, zatem nie sprawdzają adresu i w ten sposób poleci przez Cloudflare. Dodatkowo zaoszczędzisz transfer, przyśpieszysz ładowanie strony itd.

Należy również wspomnieć o tym, że jeżeli masz serwer TeamSpeak to przyśpieszysz łączenie.

TS _ts3._udp.twojadomena.pl MC _minecraft._tcp.twojadomena.pl

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Na końcu musisz podać jeszcze adres docelowy na który ma kierować ten rekord. Na przykład adres IP serwera, bądź inny rekord A lub CNAME przypisany do niego.

Swoją drogą nie wiem czemu trzeba wpisywać wszystko w jedną linijkę, na innych serwisach każdy parametr ma własne okienko :thonking:

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.