Co sądzicie o waszych dostawcach internetu, czy wasze routery od dostawców rozdają wam stałe adresy ip :kappa:?
Co sądzicie o waszych dostawcach internetu, czy wasze routery od dostawców rozdają wam stałe adresy ip :kappa:?
Oczywiście, że tak codziennie mam stały adres ip 192.168.1.5, "tylko wiecie proszę o nie dedosowanie mi kompa" :kappa:
To jest IP do konfiguracji xd
Mam zmienne IP, bardzo słaby upload jak i download (max 2 mgps) stacja bts jest około 2km od mojego domu
Ja to tylko zostawię, żeby nie było jakiś dziwnych komentarzy w stronę mojego kom.
Kappa to emotikon, który występuje na czatach w serwisie streamingowym Twitch.tv , przedstawiający twarz byłego pracownika serwisu. Stosowany jest zazwyczaj na końcu zdania w celu podkreślenia ironii, sarkazmu lub dla żartu czy w celu trollowania innych użytkowników serwisu. Kappa jest memem kojarzonym głównie z serwisem Twitch chociaż spotykanym również w innych serwisach głownie związanych z grami komputerowymi.
Nie polecam swojego dostawcy internetu. Lubią sobie uciąć pakiet w połowie miesiąca pomimo faktu że posiadam pakiet "bez limitu". Nie jednokrotnie musiałem dopłacać nie znając powodu, a gdy się dopytywałem dostawałem odpowiedź "pakiet x był dodatkowo włączony".
Polecam swojego dostawce internetu, Orange jestescie super. Trzy dni regulujecie oplate internetu, nie wspominajac o jakze sprawnym bok'u.. :kappa:
Dodajmy do tego genialny routing orange'a (na serwery poza polską)
Ja osobiście polecam Netię i Play'a.
Z Netii korzystam od ok. 2014/2015r. i nigdy nie miałem problemów, ale niestety nie mogę mieć więcej jak 50/5, miedziaki w bloku to zuo - lecz stabilne zuo.
Z Play'a korzystam dokładnie od 2016r. i mogę napisać, że również, odziwo, nie miałem problemów. Prędkość była różna, czasem upload był ujemny (:kappa:) czasem licznik był blisko 100.
hyhy, skynet :kappa:
Play rzuca IP na lewo i prawo, Netia zmienia co ok. 2 tygodnie (taki półstały :kappa:)
Korzystam z pakietu 1000 / 100 Mbps od Orange po światłowodzie.. jestem zadowolony. Zmiana adresu IP równo co 24 godziny trochę uprzykrza prowadzenie domowego serwera, dlatego muszę korzystać z noip. Oferta cenowo również mi odpowiada - bodajże 90 złotych miesięcznie i mam jeszcze kartę SIM z abonamentem "bez limitu" i 10 GB danych.
Wynik Speedtest-u mocno zaniżony, ze względu na spory ruch na domowym serwerze jak i sam fakt że korzystam jeszcze z drugiego routera.
Polecam mieszkać na Jelonkach - lokalny dostawca to najlepsze co dotąd widziałem. Support - gość odpisuje w kilkanaście minut na maile, nawet późno w nocy, a jak są jakieś większe problemy - nawet da do siebie numer i mówi żeby dzwonić gdyby znowu się coś zepsuło 😃
300/20 od UPC, polecam.