Nazwa projektu
Innowacyjny system pisania skryptów Online!
Cel
Utworzenie inteligętnej platformy online która ma za zadanie pomóc w pisaniu skryptów na serwery Minecraft poprzez brak obowiązku posiadania serwera Minecraft na localhoscie itd. Wszystko będzie bardzo proste w obsłudze, bez problemu dodasz dodatek do skryptu itp. (To jest główny najważniejszy cel, jak wszystko będzie działać, system będzie jednak na tyle złożony i ciągle rozwijany więc aby rozpisać wszystkie jego przyszłe atuty trochę by tego było, do tego sprawiałoby problem).
Co udało nam się zrobić
Przygotowaliśmy stronę główną, panel rejestracji/logowania i teraz zaczynamy robić panel, który będzie wszystkim zarządzał cały projekt możemy wykończyć nawet na najtańszej maszynie jednak aby opublikować go globalnie potrzebowałby całkiem sporo zasobów, lecz planujemy optymalnie stworzyć wszystko np. gdy gracz wyjdzie ze strony/wyloguje się lub nie będzie używał przez dłuższy czas panelu/serwera do pisania skryptów serwer sam się wyłączy, aby niepotrzebnie nie zajmować RAMu/procesora.
Plany
Opublikowanie oficjalnej wersji systemy pisania skryptów online na oficjalnej do tego przeznaczonej maszynie która spora wymaganiom.
Osoby/organizacje biorące udział (linki)
Jedyną osobą, jaką bierze udział w tworzeniu projektu, jestem jednak nie wykluczone, że nikt nie dojdzie do ekipy liczymy spore zainteresowanie administracji skript.pl Jednak nie wiedzą nic na temat tego projektu, ponieważ ich nie powiadomiłem, ale chodzi tutaj o np. samą pomoc przy pisaniu skryptów na livechacie itd. Wydaje mi się, że taki sposób nawiązywania pomocy jest dobrym i szybkim rozwiązaniem :slight_smile:
Osoby/organizacje, które może wezmą udział (linki)
Prawdopodobnie właściciel serwera fir*land.pl (kukubaczek).
Usługi z lvlup.pro których potrzebuję, aby zrealizować swój cel wraz z parametrami (GB RAM, sloty itp)
- Indywidualna konfiguracja serwera dedykowanego na start wydaje mi się, że 16GB, przynajmniej 30 GB miejsca na dysu na serwery, pluginy itd. oraz 8 rdzeni/wątków na procesorze powinny poradzić sobie z zadaniem, jakie by wykonywały te podzespoły.
- Serwer TS3 35 slotów (Nie obowiązkowa opcja, lecz bardzo przydatna do komunikacji osób, które by pracowały na livechacie).
Co mogę zaoferować w zamian
- Dodamy informację na temat oficjalnego sponsora projektu na głównej stronie oraz w stopce strony.
- Spełnimy inne wymaga sposobu reklamy narzucone od hostingu, jeżeli będzie taka potrzeba.
Dlaczego ten projekt jest unikalny?
Sama nazwa jest już w sobie unikalna a całość działania projektu i możliwości, jakie będzie oferował w przyszłości oraz ilość kombinacji, jakie można do niego dodać jest nieskończona więc wydaje mi się, że jest to dobry cel, aby stworzyć taki projekt dodatkowo osoby posiadające słabe biznesowe komputery/laptopy i które mają w Minecrafcie po 30 fps + jeszcze serwer/notepad++ lub inny przyjazny edytor + przegladarka + ew. Spotify + ts3/skype itd. Chcę tworzyć taki projekt i pomóc takim osobą.
Ps. Przepraszam, że tak mało się odpisałem jednak projekt cały czas jest tworzony a zależy mi na pewności czy otrzymam sponsoring lub też nie więc piszę o sponsoring podczas tworzenia projektu.
Wersja w postaci jednego tesktu (mailowa):
Ostatnio wpadło mi do głowy, gdyby tak stworzyć stronę do pisania skryptów z prostym edytorem oraz łatwą obsługą dodatkowo obsługujący wszystkie aktualne dodatki do pluginu Skript na różne wersje gry. Trudno dalej opisać cały proces działania strony, gdyż sama strona posiadałaby dużo przydatnych funkcji, który na 100% ułatwiłyby pracę w pisaniu skryptów np. Osobą posiadającym słabe komputery i niemogące włączyć np. swojego ulubionego edytora tekstu do tego masa kart w przeglądarce oraz oczywiście serwer do Minecrafta, aby sprawdzać błędy czy też sprawdzać jak sam skrypt działa, aktualnie posiadam bardzo dużą motywację do zrealizowania takiego projektu, ponieważ zawsze chciałem stworzyć stronę, którą by użytkowali użytkownicy, a wszystko działałoby automatycznie, lecz aby zrealizować ten projekt, potrzebowałbym solidnego VPS'a, oraz pojemności dysku sam sponsoring wynagrodziłbym miejscem na stronie (stopce, głównej stronie) o tym, że jesteście sponsorami strony itd. Oczywiście jak na razie nie potrzebuję sponsoringu, ponieważ kupiłem małego VPS'a tylko do połączenia strony z VPS'em i testowania samej strony w działaniu projekt wydaje mi się naprawdę innowacyjny i co najważniejsze przyniósłby zainteresowanie użytkowników np. forum skript.pl możliwe, gdyby dodać obsługę języka angielskiego to zainteresowanie by poszło także w stronę zagranicznych stron o tematyce Skript.