Nazwa projektu
CuriousCraft
Cel
Stworzenie całkowicie nowego, oryginalnego, i nigdzie nie spotykanego serwera, na którym gracze będą mogli łączyć budowanie, zdobywanie itemów z gildiami. Pozwolę sobie tutaj opisać cały serwer. Zacznijmy od rzeczy, która będzie najważniejsza na naszym serwerze - gildie. Po stworzeniu komendą gildii stworzy nam się wyspa na kompletnie innym świecie, na którym będą tworzyły się wszystkie gildie. Wyspa nie będzie duża, a cuboid, który będzie chronił przed atakami innych gildii (oczywiście chodzi mi o niszczenie oraz okradanie) będzie miał ustalone wymiary. Oczywiście te wymiary będzie można powiększać w menu gildii, które stworzymy w GUI. Będzie można podobnie do gildii ze zwykłego EasyHC dodawać graczy, dawać zastępcę, tworzyć sojusze. Jak będziemy się przemieszczać? Oprócz wyspy gildii będą tworzyły się nieduże platformy (łąki), na których gracze będą mogli się bić. Będzie można ze swojej gildii się budować blokami (bloki będą znikać po 24h by uniknąć syfu), oraz przelatywać elytrą (serwer 1.13.2). No dobrze, co zrobimy jak już będziemy pod inną gildią? Będziemy mogli ją bombardować TNT po np. stworzeniu wyrzutni przez graczy, albo wlecieć do gildii od góry, jeśli nie będzie zakrycia górnego. Obsydian zostanie zablokowany, ponieważ TNT niezbyt by go niszczył. W środku wyspy natomiast będzie jajko, które trzeba będzie zniszczyć trzykrotnie (co 24h) aby cuboid padł. W obronie cuboida będą mogły pomóc boty (ulepszone golemy), które będą atakować obcych graczy. Gracze bez gildii nie będą mogli teleportować się do gracza, który jest na świecie gildyjnym. Oczywiście jest też SkyBlock, o którym teraz coś napisze. Menu w GUI również powstanie do wyspy prywatnej, gdzie gracz będzie mógł dodawać, czy zwiększać jej wymiary. Rangi premium będą miały dodatkowe opcje np. zmienienie biomu, posiadanie większej ilości wysp, czy udostępnienie wyspy do oglądania. Wyspy też będzie można sprzedawać. Co na spawnie? Spawn będzie w stylu chińskim. Na nim będą humorystyczne misje, które będą tworzyły całość fabularną. Chcę, aby te misje nie były tylko dodatkiem, ale ważną częścią serwera (szczególnie na początku gry na serwerze). Istnieją inne pomysły, takie jak dodanie particlów, czy petów. Będzie można kupować to za punkty. Jak je zdobyć? Rozpiszemy zdobywanie punktów za czas spędzony na serwerze, za ilość wbić pod rząd, ilość zabić itp, i raz na miesiąc będzie można te punkty wykorzystać do kupna tego typu rzeczy. Jeśli chodzi o drop, będzie on z kamienia, ale też z rud. Jestem w trakcie ustalania na jakiej zasadzie można było by zdobywać te rzeczy prócz sklepu czy itemshopu. Pomysłów jest jeszcze sporo, ale podzieliłem się nimi, abyście zobaczyli, że ten serwer będzie naprawdę nowy i oryginalny. W ilu celuję graczy? Nikt tego nie może powiedzieć. Mam sponsorów, którzy pomogą pieniężnie w zakupie reklam, sam również dołożę wszelkich starać, by dodać reklamę tam gdzie trzeba.
Co udało nam się zrobić
Jesteśmy w stanie tworzenia spawnu (niedługo postaram się wrzucić ss). Tworzymy go na moim własnym serwerze na Enderchest, ale jak możecie się domyślać, są częste lagi, i praca często jest przez to przerwana. Udało nam się zdobyć sponsora, (chociaż nadal szukamy), oraz mamy już osobę, która jest w stanie nasze pluginy napisać.
Plany
Chcemy dokończyć spawn, oraz po tym, jak LVL UP zgodzi się na współpracę, będę chciał załatwić pluginy. Po pluginach, przyjdzie czas na reklamy, i powoli dojdziemy do startu serwera.
Osoby/organizacje biorące udział (linki)
GemeseQ - (ja) odpowiada za sprawy techniczne, właściciel skolfoto - odpowiada za budowle, właściciel DobraPolej - nasz sponsor (pewnie zapytacie się po co nam współpraca z wami, skoro mamy własnego sponsora - myślę że jeśli załatwicie nam maszynę, sponsor będzie musiał mniej zapłacić ponieważ cały czas zostaje reklama, pluginy i w przyszłości inne inwestycje) LessNop - osoba, która (jeśli wszystko dobrze pójdzie) napisze nam pluginy Nadal szukamy osób do ekipy (programista, sponsor), ale z taką ekipą narazie dajemy radę.
Osoby/organizacje które może wezmą udział (linki)
Osoby, które się zgłoszą.
Usługi z lvlup.pro których potrzebuję aby zrealizować swój cel wraz z parametrami (GB RAM, sloty itp)
- Serwer VPS 6GB RAM ponieważ chcemy na nim budować serwer (czyli World Edit, oraz chcemy, by gracze nie mieli lagów).
Co mogę zaoferować w zamian
- Zamieścimy banner lvlup.pro wraz z napisem “Główny sponsor” na stronie WWW.
- Automatyczna wiadomość na serwerze “gramy dzięki lvlup.pro” co 10min.
- Napis na MOTD serwera, oraz w wiadomości witającej na serwerze.
Dlaczego ten projekt jest unikalny? Opisz
- Ponieważ nigdzie indziej takiego serwera nie znajdziecie (jeśli się mylę, napiszcie IP)
- Będzie wykonanych dużo ciekawych i oryginalnych dodatków na serwer
- Będzie wykonany niepowtarzalny spawn