Cześć, zna ktoś jak ustawić wiadomość, gdy gracz nie ma permisji, jakiej dokładnie permisji mu brakuje. Np. gdy gracz wpisuje /gamemode to pisze np.: "Brak uprawnien. (essentials.gamemode)"
Cześć, zna ktoś jak ustawić wiadomość, gdy gracz nie ma permisji, jakiej dokładnie permisji mu brakuje. Np. gdy gracz wpisuje /gamemode to pisze np.: "Brak uprawnien. (essentials.gamemode)"
Możesz zmienić tą wiadomość edytując plik messages_pl.properties
. Znajdziesz go otwierając plugin Essentials programem typu WinRar.
I tam jest jakaś wartość, która zostania zastąpiona brakującą permisją?
Bo mi chodzi o to żeby to zastosować od razu do wszystkich komend.
Sprawdź. Zapewne będzie tam linijka typu no-permission: Brak uprawnien
, także w ten sposób możesz pozmieniać.
Osobiście tworząc serwery przeważnie tworzę sam wtyczki i ustalam wiadomości przy okazji z uprawnieniem. Kilka miesięcy temu próbowałem znaleźć rozwiązanie twojego problemu, bo sam się z takowym borykałem, jednakże nie udało mi się tego dokonać. Z tego co wiem, to nie ma możliwości zmiany wiadomości na taką jaka by Cię zadowalała. Co do edytowania wiadomości, możesz użyć wtyczki o nazwie Message Editor (https://www.spigotmc.org/resources/message-editor.82154). Świetnie się spisuje i jest bardzo prosta w obsłudze.
Poprostu blokujesze komęde np gamemode wpisujesz brak permisji czy coś i nazwę permisji bez zbędnego kombinowania
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.