Czy 50 Graczy dałoby rade na 8GB RAM KVM FR ???? Przy 30-40 pluginach i takich podstawowych skryptach ? Również się zastanawiam nad ofertą 8GB RAM KVM UpRyze
Czy 50 Graczy dałoby rade na 8GB RAM KVM FR ???? Przy 30-40 pluginach i takich podstawowych skryptach ? Również się zastanawiam nad ofertą 8GB RAM KVM UpRyze
To jest zależne od wielu zmiennych.
M.in:
To, czy wystarczy 8 GB ramu na tych 50 graczy, zależy tylko od Ciebie -- co chcesz dla nich otworzyć :)
Taki Survival Drużynowy 25vs25, na wersje 1.16.1 40 pluginów raczej jestem pewny że wyjdzie. MySQL na CoreProtect. Moby będą włączone typowo Zombie, Szkielety, Creepery itd. Z podstawowych FastAsyncWorldEdit, WorldGuard, EssentialsX, LuckPerms, Skript, WorldBorder, VillagerOptimiser, EntityTrackerFixer, EssentialsXSpawn, LiteBans, Authme Reloaded, NerfPhantoms, PlaceholderAPI, LaggRemover, LagAssist, Plugman, SkinsRestorer, ShopGuiPlus, TAB, Vault, TreeGravity itd. Światy world, world_nether, world_the_end i też myślałem nad optymalizacją serwera z poradników. Dodatkowo to jestem nowy w branży serwerów VPS i nie umiem instalować żadnych rzeczy na maszynie.
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.