Czy dobrze podpiałem domene pod serwer minecraft?

Pytania i problemy
danqoo
danqoo

Witam, nie jestem pewien czy dobrze podpialem domene pod serwer mc, ja sie moge polaczyc ale gracze nie, jezeli chodzi o laczenie poprzez domene. Graczom wyskakuje '' java.net.ConnectException: Connection refused: no further information''

obraz_2021-01-27_232332|690x430 image|690x318

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Nic dziwnego że nie działa, skoro zamiast swojego adresu IP w adresie hosta (na górnym screenie) wpisałeś subdomenę od lvlup 😛

Zamiast n176.lvlup.pro wpisz IP twojego VPS-a podany w panelu.

danqoo
danqoo

Gdy to robie, tzn wpisuje ip mojego vps 51.75.32.114 to wyskakuje mi nieprawidlowy Adres 'wprowadzona wartosc jest niepoprawna'

DoreK
DoreK α-tester v3

Pamiętaj o tym że musisz poczekać do 48h żeby zmiany na pewno były widoczne

danqoo
danqoo

no tak, ale czy podpiąłem dobrze?

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Musisz zrobić subdomenę na adres twojego serwera np. mojemc.twojadomena.takbyloniezmyslam I potem podajesz ją w miejscu "Adres hosta"

danqoo
danqoo

image|690x106

gdy chce stworzyc subdomene wyskakuje mi cos takiego... probowalem cokolwiek wpisywac, to samo

danqoo
danqoo

Port do mc to 25565 ? rekord A wyglada tak : nazwa 3600 A 51.75.32.114 rekord SRV tak : _minecraft._tcp.nazwa 3600 SRV 0 0 25565 nazwa

Jest okej ?

Dodałem wczesniej sam rekord A i łączyło normalnie przez pierwsze 10minut, potem juz sie nie dalo, dodalem wiec srv

danqoo
danqoo

nie wiem co robie nie tak, podpiąłem tak jak napisalem - działało łączenie poprzez ip oldsurvival.eu przez troche ponad godzine i teraz znowu nie dziala..

Kamil02167
Kamil02167

Pokaż aktualne rekordy (eu czy pl? na screenie jest pl)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.