Czy ma sens rozwijanie mojego projektu?

Off topic
F4mouS
F4mouS

Hej,

Nie wiedziałem gdzie napisać ten temat więc piszę go tutaj w Off-Topic. A więc nie chce przedłużać. Nie dawno wpadłem na pomysł napisania bota na TS3 php o nazwie LevelBot, którego jak sama nazwa mówi ma służyć do dawania użytkownikom Leveli lub rang, po określonym w configu czasie. Specjalnie nie napisałem tego posta w dziale projekty użytkowników, ponieważ wyżej wspomniany Bot ma pare błędów i luk, które cały czas staram się naprawiać i sam bot jest w fazie mocnych alpha testów.

Chciał bym żebyście wyrazili swoje zdanie na temat tego czy jest sens taki projekt rozwijać i co o nim sądzicie.

Miłego dnia/lub wieczoru w zależności kiedy czytacie tego posta :slight_smile: Pozdrawiam

Tadzio
Tadzio

Moim zdaniem ma 😉.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

To tak, według mnie pisanie takiego czegoś pod TeamSpeaka nie ma sensu - użytkownicy TeamSpeaka nie przychodzą tam po to, by pobawić się jakimiś poziomami od bota, tylko żeby porozmawiać z kolegami, komunikować się podczas gry. Dużo większy sens miało by to, gdybyś pisał takiego BOTa pod Discorda - choć owego Discorda za bardzo nie lubię i nie polecam, to tam cieszył by się dużo większym zainteresowaniem. W końcu Discord to nie tylko miejsce na rozmowy ze znajomymi, ale właśnie chat tego komunikatora jest idealnym miejscem na zrobienie takiego BOTa. I tutaj pojawia się kolejny problem, pomimo fajnego pomysłu, bo głupi nie jest, to jest już masa innych BOTów z podobnymi funkcjami, ale dlaczego by nie zrobić kolejnego, może lepszego? Ta decyzja należy do Ciebie, według mnie - jeśli tylko masz czas i chęci - to rób. Nawet jeśli nie będzie hitem Discorda, to zawsze się czegoś nauczysz :) Tutaj masz linka do BOTa na Discord z podobnymi funkcjami: https://www.tatsumaki.xyz/

Ten temat trochę bardzo zszedł na temat Discorda, ale taka jest moja opinia :)

F4mouS
F4mouS

Ok, dzięki za opinię @Timo i @Tadzio. Na razie myślę, że będę chciał ,,załatać" wszystkie luki w bocie i pokazać go większej społeczności i wydać bete do testów. Wtedy zobaczę jakie będzie zainteresowanie gotowym już botem. Na razie poczekam jeszcze na opinie innych 😛 Na discorda raczej nie będę nic pisał, chyba, że znajdę coś typu ts3classadmin dla discorda wtedy pomyśle czy by pod discorda nie napisać czegoś w tym stylu.

anon10657637
anon10657637

Wymaga ogarniecia composera: https://github.com/teamreflex/DiscordPHP

luxDev
luxDev Pionier

F4mouS:

dla discorda wtedy pomyśle czy by pod discorda nie napisać czegoś w tym stylu.

Moim zdaniem jeśli sam nie używasz Discorda to nie ma i sensu pisać pod niego cokolwiek. Co do tematu zejdźmy na ziemie i zróbmy coś może w języku bardziej do tego przeznaczonego :P

F4mouS
F4mouS

luxDev:

zejdźmy na ziemie i zróbmy coś może w języku bardziej do tego przeznaczonego Pewnie chodzi Ci o Jave 😝 Więc powiem, tak nie lubie Javy ;)

anon10657637
anon10657637

Go? Python? Chlopie, masz mase mozliwosci. Niekoniecznie PHP.

luxDev
luxDev Pionier

Go, python, cpp, java[...] Ja nie wiem czemu prawie kazdy bot jest napisany w php, nawet podobno @K-Scripts ma zmieniać środowisko dla mbota :P