Siema. Myślę o przeniesieniu się na VPS od lvlupa z titanaxe. W tamtym hostingu mam wykupione 9GB RAM i minimalne 14% CPU (wg ich cennika https://titanaxe.com/cennik). Serwer stoi na silniku Tuinity 1.16.5 który jest dobrze zoptymalizowany, ma na ten moment 63 pluginy, które w połowie służą do urozmaicenia rozgrywki dodając różne fajne funkcje. Nie gra graczy jakoś sporo z reguły oscyluje to w okolicy 10-13. Okazuje się, że nie jest to wystarczająco jak na ten hosting i RAM co kilka godzin przekracza limit a serwer przez to się crashuje. Jest to ból w dupie jakby nie patrzeć, bo co chwilę RAM był zwiększany i co chwilę jest z nim problem. Z tego względu myślę o przeniesieniu się na coś konkretniejszego tj. VPS. I tutaj pytanie. Czy oferta 7GB RAM UpRyze Turbo będzie wystarczająca? Pierwszy raz będę miał styczność z VPSami więc nie wiem jak to wygląda. Pod względem procesora lepiej, wiadomo. Ale jak to będzie wyglądało z RAM? Przecież w ofercie jest 2 GB mniej niż mam na titanie a mimo to serwer crashuje przez niedobory. Oferta za 175 zł odpada, gdyż jest to zbyt drogie jak na tak mały serwer. Jeżeli nie będzie wystarczyło to czy macie jakieś inne sugestie? Pozdro 😛