Darmowy serwer MC

Zombie
minecraft
SP24
SP24

Hej. Mam do was pewne pytanie . Czy można założyć gdzieś serwer do gry Minecraft Vanilla 1.14 za darmo? Chciałem pograć z kolegą, ale niestety LAN tutaj odpada, bo ma on problem z połączeniem (nie wiem czy to wina tego, że ja jestem połączony przez wifi na paśmie 5GHz A on przez kabel.), więc zostało postawić jakiś mały serwer, a że środkami obecnie u mnie krucho.

Patbox
Patbox

Aternos chyba dałby radę. Jednak zawsze lepiej zapłacić...

SP24
SP24

A jak tu kwestia z LANem? Czy ma to znaczenie, że ja udostępniam z WIFI (5GHz), a kolega jest na kablu? Serwer LAN pokazuje mu się tylko jest problem z połączeniem.

Patbox
Patbox

Akurat to raczej nie powinno mieć znaczenia. Jęli jesteście w obrębie 1 sieci lokalnej, wszystko powinno działać.

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Pinguje jeden drugiego? Możliwe, że windowsowa zapora blokuje. Spróbuj pobrać serwer i odpalić na kompie i połączyć się normalnie (przez adres IP)

SP24
SP24

Linux ma zaporę?

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Nie było powiedziane, że to Linux, więc strzelałem, że windows.

Chociaż IPTables też można nazwać zaporą, jednak trzeba go ręcznie włączyć.

SP24
SP24

Więc to wygląda tam: Ja hostuję na Linuxie a kolega próbuje wejść na Windowsie. Czyli mam na Windowsie wyłączyć zaporę?

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Można testowo wyłączyć i zobaczyć co się stanie. Tak czy inaczej sprawdź czy pinguje.

KMatuszak
KMatuszak Weteran

Arubacloud, za darmo na 4msc 1gb ram vps

aggankx
aggankx

jak chcesz tylko z kolegą pograć to powinien mały serwerek na pukawce starczyć, ale na więcej ludzi na stówę nie uciągnie. jak chcesz mogę pożyczyć, mam jeden wolny serwer ważny 15 dni

2KKgfx
2KKgfx Regularny

Może hamachi?

Możesz jeszcze to sprawdzić: https://ultra-h.com/

Bump
Bump Regularny

a gdzie to? Tak tanio za darmo? Jak za darmo to biere ale nie ma nic na arubie :<

KMatuszak
KMatuszak Weteran

https://www.arubacloud.pl/przetestuj-za-darmo.aspx

dostaniesz smsem kod który da ci 50pln za darmo

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.