Witam! Przychodzę do was z nurtującym mnie pytaniem. Prowadzę serwer minecraft na maszynie KVM 8GB i potrafi mi wywalić serwer przy 15-25 osobach online (17 pluginów). Trochę rozumiem, że 1.14.4 ma słabą optymalizację, ale no bez przesady. Macie jakiś sposób na naprawę tego? To jedna sprawa, ale bardziej mnie interesuje to co się stało dzisiaj, 24 osoby na serwerze, nagle tps drastycznie spada do 10, RAM skacze jak szalony i wywala serwer. Nie dziwiło by mnie to gdyby nie to, że serwer uciągnął atak botów, łącznie około 1500. Więc postanowiłem sobie wejść na proxmoxa i sprawdziłem zużycie RAMu, bo podczas tego obciążenia nie mogłem zalogować się do PuTTy. Warto zaznaczyć, że na serwer mam przeznaczone 7168MB, czyli cały 1GB jest wolny na działanie maszyny i utrzymanie prostego ItemShopu, a wchodząc w proxmoxa ujrzałem taki oto widok:
Pełne zużycie RAMu maszyny, czy to mógł być jakiś DDoS? Bo jednak na MC mam przeznaczone 7GB, czyli nie powinno być całkowitego zuzycia RAMu maszyny. Jakieś sugestie?