Witam Jakiś Ch*j ddosuje mi co chwilę vpsa. Jak to sprawdzić ? jakie jego ip żeby zablokować debila i zgłosić ip na policję ?
Witam Jakiś Ch*j ddosuje mi co chwilę vpsa. Jak to sprawdzić ? jakie jego ip żeby zablokować debila i zgłosić ip na policję ?
VPS openvmz
Do czego służy serwer?
Serwer minecraft i teamspeak
Wywala tylko serwer teamspeak
Do takich rzeczy polecam serwer KVM ponieważ OpenVZ nie ma ani troche obrony Polecam zmienić serwer z OpenVZ na KVM :slight_smile:
Ale nie mam teraz pieniędzy. NIe da się jakoś zobaczyć ip atakującego ?
Możesz zobaczyć za pomocą iftop Aby zainstalować iftop używasz komendy sudo apt-get install iftop Potem po zainstalowaniu wpisujesz iftop i wyskakuje ci lista adresów ip które łączą się z serwerem Możesz mieć długo listę połączeń
Dzięki :slight_smile:
Wątpię, że to DDoS, prędzej atak aplikacyjny skierowany głównie w podatności tsa lub zwykły flood. Chociaż w erze proxy i darmowych streserów, kto wie :D
Z darmowych stresserek nie padał testowałem XD z mojego neta 500mb/s też ( a dziwne bo mojego kolegi kvm padło ) Aplikacyjny nie bo sprawdzałem i tylko jest odpalona java i serwer ts3 bo mi kolega podał komendę jak to sprawdzić.
Dziurexik:
Z darmowych stresserek nie padał testowałem XD
Masz fajne zainteresowania, tylko, że duża część to atrapy lub zwykły flood z jednego IP.
Dziurexik:
z mojego neta 500mb/s też
ping IP raczej dużo nie daje, po prostu zewnętrzny firewall to wyciął lub nie potrafiłeś wygenerować ruchu ;P
Dziurexik:
a dziwne bo mojego kolegi kvm padło
To już taki zamówiony test, ale mam wątpliwości czy to jest zgodne z regulaminem.
Dziurexik:
Aplikacyjny nie bo sprawdzałem i tylko jest odpalona java i serwer ts3 bo mi kolega podał komendę jak to sprawdzić.
To kolega się nie zna, uruchomione procesy nijak się mają do ataków aplikacyjnych.
On miał vpsa na hostingu Ov* nie na lvlup i sam pozwolił a jak pozwolił to skorzystałem. Nie wykonuje Ataków może jak gram w csa z kuzynem i jak mu ping podskoczy to mu dam ddosa aby mu ping spadł bo mu net się resetuje.
Co do hostingu lvlup.pro - serwery są z OVH ;)
No ale grzeczniej, bo się toksycznie zrobiło :/
Dziurexik:
Z darmowych stresserek nie padał testowałem Testowałeś DDoSami swojego VPSa? Jest to łamanie regulaminu.
Mimo wszystko pod serwery publiczne zaleca się anty-ddosy, które KVM zawiera. Teoretycznie rzecz biorąc, możesz zdobyć adresy IP i pójść na policję. Jeśli ty ich nie zdobędziesz, to poprzez ticketa na pewno je otrzymasz.
A jak zobaczyć uruchomione aplikację ? bo teamspeak znowu nie działa strona i reszta działa.
To jest już raczej atak aplikacyjny bo mi skacze po 100% v3 cpu.
sformatuję VPS'a i zobaczę czy to pomoże.
Dobra rozwiązałem problem. Problemem był zcrackowany sinusbot który próbował wykonywać (skutecznie) atak na teamspeak
Dziurexik:
Problemem był zcrackowany sinusbot który próbował wykonywać (skutecznie) atak na teamspeak
To łamanie licencji sinusbota! D:
W jaki sposób sinusbot miał wykonywać ataki na teamspek? Mimo wszystko łamie to również punkty regulaminu:
A to znowuż podchodzi pod konsekwencje prawne :D
Przypominam że jest takie coś jak regulamin: https://lvlup.pro/doc/legal/vps.pdf
No robił mi 100% cpu wykorzystania bo przeciążał mi maszynę bo miałem 30 botów XD
Nie zcrackowany tylko duck czy cośtakiego z forum tego podobno tylko na kvm miało działać ;p
Co nie zmienia faktu, wykorzystujesz licencje do celów w niej niezamierzonych. >Timo:
wykorzystywanie oprogramowania bez posiadania ważnej licencji
Timo:
udostępnianie przez Usługobiorcę plików naruszających prawa autorskie lub inne prawa osób trzecich
Dobra może tak ale od 1 dnia miałem i już nie będę miał bo to mi serwer przeciąża...