Regan:
Kategorie grupują kanały, wrzucenie tylu kanałów bez emotek w jednej kategorii dalej byłoby nieczytelne.
Ponownie: zamiast próbować podciągnąć sobie wypowiedź, tak żeby wyszło po twojemu i robić na opak, zauważ, że nikt nie mówił, żeby usuwać kategorie i wrzucać wszystko w jedno miejsce. To dobrze, że masz kategorie, ale one nie naprawiają zmniejszonej czytelności nazw kanałów.
Regan:
Symbolika
No to w końcu bardziej logiczne czy symboliczne? W tym przypadku jedno niezbyt pokrywa się z drugim, a ty skaczesz z jednej argumentacji na drugą, zamiast zająć jedno stanowisko.
Regan:
Bałagan by był gdyby legenda się nie zgadzała, a tych kolorów nie ma aż tyle, bo to emotki.
Znudziło mi się, ale naliczyłem, pomijając, że część z tego ma różne odcienie, przynajmniej 13 kolorów w emotikonach, tylko na kilku zrzutach ekranów.
Regan:
Komunikator, chat nie ma emotek innych niż te dodawane przez użytkowników.
Nie rozumiem. Przecież wszystkie emotikony w nazwach kanałów są z palety znaków unicode.
Regan:
Z tego co wiem, to ty pisałeś o interpretacji kolorów przez mózg, skoro taka mała ilość kolorów jak te w emotkach przeszkadzają. Emotki mają to do siebie, że są małe więc to zmęczenie materiału z twojej poprzedniej wypowiedzi jest trochę czepianiem się na zapas.
Ilość kolorów to nie przestrzeń, jaką zajmują, tylko ich mnogość. Możesz mieć ścianę pomalowaną na jednolity kolor, a możesz mieć artystyczny nieład i pełno kolorowych plam. Ściana dalej 2x2m, kolorów nawet setki.
Regan:
pokaż mi te kolorowe ramki wokół liter
Niestety nie jestem w stanie znaleźć konkretnie tych znaków unicode, ale podobny przykład znacznych różnic w wyglądzie między różnymi platformami, które powodują, że używanie takich znaków jest ryzykowne:

Na zrzutach z jednego z moich poprzednich postów widać też kropki, które na jednym systemie nie mają praktycznie odstępu dodatkowego, a na innym jest go naprawdę duża ilość.
Regan:
może poza quicksearch, bo tutaj faktycznie jest problem, ale o tym nawet się nie zająknąłeś, tak przeszkadzały ci emotki
Doskonały przykład tego, jak rozpraszają emotikony i co widać bardzo dobrze na serwerze. A quick search jak napisałem, używam dopiero wtedy, gdy aktywnie udzielam się w takiej społeczności, więc zwyczajnie nie było potrzeby o tym myśleć.
Regan:
Jeszcze odniosę się szybko do losu osób niewidomych.
Sprawdziłem właśnie TalkBack i wszystko ładnie czyta.
Świetnie, ale jaka gwarancja, że każde oprogramowanie będzie sobie z tym radzić? Tak niestandardowe unicode w porównaniu do czegoś, co należy jeszcze do ascii to jednak różnica.