Discordsrv: Got disconnected from WebSocket

Zombie
problem
Lempik
Lempik

Ostatnio jakoś często otrzymuję na konsoli (hosting MC) takie komunikaty:

[09:16:24] [JDA MainWS-ReadThread/WARN]: [JDA MainWS-ReadThread] WARN github.scarsz.discordsrv.dependencies.jda.core.requests.WebSocketClient - Got disconnected from WebSocket (Internet?!)...
[09:16:24] [JDA MainWS-ReadThread/WARN]: [JDA MainWS-ReadThread] WARN github.scarsz.discordsrv.dependencies.jda.core.requests.WebSocketClient - Attempting to reconnect in 2s
[09:16:26] [JDA MainWS-ReadThread/WARN]: [JDA MainWS-ReadThread] WARN github.scarsz.discordsrv.dependencies.jda.core.requests.WebSocketClient - Attempting to reconnect!
[09:16:27] [JDA MainWS-WriteThread/WARN]: [JDA MainWS-WriteThread] INFO github.scarsz.discordsrv.dependencies.jda.core.requests.WebSocketClient - Connected to WebSocket
[09:16:27] [JDA MainWS-ReadThread/WARN]: [JDA MainWS-ReadThread] INFO github.scarsz.discordsrv.dependencies.jda.core.JDA - Successfully resumed Session!

W ciągu ostatniej godziny pojawił się dwa razy. Ten sam plugin mam też na drugim serwerze (hostowany aimpanel), a tam żadnych błędów nie ma.

Czy trzeba coś z tym błędem robić?

kubus
kubus

To nawet nie jest error, tylko WARN jak jest napisane. Jak wszystko działa jak należy to nie trzeba się przejmować.

anon10657637
anon10657637

Ja tylko jeszcze uzupełnię, że komunikat jest wysyłany z loggera bibloteki JDA, a nie bezpośrednio z pluginu, więc nie ma możliwości jego zmiany lub ukrycia, chyba że zmieni się poziom wyłapywania wiadomości w loggerze.

Lempik
Lempik

Mnie chodzi o to, że to może być znak jakiegoś problemu lub nadchodzącego problemu, że coś gdzieś (niekoniecznie u mnie na serwerze lub w lvlup) się (powoli) psuje.

anon10657637
anon10657637

Nie psuje się, po prostu utracono połaczenie z API Discorda i je nawiązano ponownie.

Lempik
Lempik

Gdyby to było rzadkością, to ok. Ale jak to jest kilka razy dziennie od powiedzmy 2 tygodni...

anon10657637
anon10657637

To jest normalne zachowanie, zwłaszcza przy takiej skali na jaką operuje Discord.

kubus
kubus

No ale nic nie zrobisz, że po prostu rozłącza z API Discorda to już ich wina raczej. Jak działa to serio po co się przejmować?

Lempik
Lempik

Przejmuję się z tego powodu, że czasami takich komunikatów jest bardzo dużo, jak np. dziś w nocy: https://pastebin.com/am8PTVGh

kubus
kubus

To tak jakbys się przejmował każdym dzieckiem z afryki ich też jest dużo, nic nie poradzisz sam że nic nie mają do jedzenia. Tak samo z tym pluginem jest.