Cześć. To znowu ja z nowym głupim pytaniem (:kappa: ). Czy VPS 4GB KVM+ FR wystarczy aby forum swobodnie mogło działać, oraz aby nadawało się do używania
Cześć. To znowu ja z nowym głupim pytaniem (:kappa: ). Czy VPS 4GB KVM+ FR wystarczy aby forum swobodnie mogło działać, oraz aby nadawało się do używania
Tak, 4 gb spokojnie wystarczy.
Bez problemu, forum lvlup na początku działało na kvm 2GB z tego co pamiętam =)
A czy discourse do działania wymaga serwera WWW? Oraz czy na forum jest jakiś dobry poradnik opisujący instalację?
Tak (choć niekoniecznie, tzn. serwer instaluje się z Discourse w dockerze)
Można odpalić bez zewnętrznego serwera wwwz obraz dockera ma wewnętrznego nginxa.
SP24:
Czy VPS 4GB KVM+ FR wystarczy aby forum swobodnie mogło działać Tak, wystarczy =)
SP24:
A czy discourse do działania wymaga serwera WWW?
Nie
SP24:
Oraz czy na forum jest jakiś dobry poradnik opisujący instalację? https://github.com/discourse/discourse/blob/master/docs/INSTALL-cloud.md
A czy discourse musi być na subdomenie? Oraz czy wiecie gdzie można założyć serwer SMTP pod discourse
SP24:
A czy discourse musi być na subdomenie? Nie.
SP24:
Oraz czy wiecie gdzie można założyć serwer SMTP pod discourse np. Mailgun
No tak wszystko pięknie, ale mailgun nie jest łatwy w konfiguracji. Ciągle mam status, że jest wyłączony
SP24:
Ciągle mam status, że jest wyłączony Jeżeli mailgun wyświetla informację o tym, że domena jest wyłączona, prawdopodobnie bot antyspamowy uznał Twoją domenę za niebezpieczną. Aby to usunąć, musisz skontaktować się z supportem poprzez ticket.
A jakaś alternatywa dla mailgun'a
Mailjet zdecydowanie polecam, darmowy plan jest bardzo korzystny jak na początek.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.