Domena (serwer mc, strona www)

Zombie
vps, www, domena
anonimowaosoba
anonimowaosoba

Witam, dzisiaj poraz kolejny przychodzę, tym razem z zapytaniem. Tym razem czy jest możliwość podpięcia jednej domeny np. xyz.pl pod stronę www i serwer minecraft. Tylko, żeby nie było żadnego mc.xyz.pl tylko taka sama domena tu i tu.(Nie mam domeny na CloudFlare) Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Jak najbardziej. Podepnij rekordem A stronę www, a do serwera Minecraft utwórz rekord SRV. Podpięcie ich do jednej domeny bez używania subdomen nie będzie problemem.

Więcej o podłączaniu rekordu SRV pod serwer Minecraft znajdziesz tutaj: https://lvlup.rok.ovh/t/nie-moge-ustawic-rekordu-srv-na-adres-ip-mojego-serwera-vps/14296/#3?u=timo

anonimowaosoba
anonimowaosoba

Coś takiego? image|598x490

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Nie wiem co to za panel, ale widzę podstawowy problem - adres n102.lvlup.pro kieruje na IP hosta VPS-ów, a nie konkretnie Twój wirtualny serwer. Postępuj zgodnie wyżej podesłanym poradnikiem, aby utworzyć subdomenę, którą wykorzysta rekord SRV.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.