Cześć, mam ustawioną domenę, ale nie działa. Co mam źle ustawione? 
Cześć, mam ustawioną domenę, ale nie działa. Co mam źle ustawione? 
finecraft.pl w Minecraft kieruje na mc.finecraft.pl:25577, lecz mc.finecraft.pl nie istnieje. Dodaj rekord A, taki jak ten na górze, ale do subdomeny mc.
Timo:
rekord
A dlaczego tutaj mi nie wchodzi to? 
Czyli mam wpisać tam tylko "_minecraft."?
Jeśli to jest usługa, której chcesz użyć - to tak.
Timo:
o jest usługa, kt
Hmm, bo nie mogę takiej wpisać, wywala błąd że można tyłko znaki łacińskie etc

Usuń kropkę na końcu :thonking:
Dalej się nie łączy
W przyszłości polecam kupować domeny w OVH <3
Mogłeś mi to wcześniej powiedzieć, teraz mam problem bo nie wiem skąd wziać jakiś adres hosta XD
Sorka, ale wcześniej nie czytałem... ja robie tak, że kupuje domenę w OVH i w Cloudflare konfiguruje ją ze stronami www grami itp :slight_smile: .
Wogule w home.pl za domeny płacisz miesięcznie.... a w OVH co rok płacisz za domeny. :slight_smile:
a to ciekawe bo mam jakoś domene na rok wykupioną XDD
obawiam się ze jestes botem reklamowym
Nie jestem XDD, jestem randomem co ma serwer minecraft XD.
I mówie ci co ja mam....
a ja mówie co ja mam
A tak w ogóle to ile płacisz za domenę rocznie?
A ok... to już nic XD
Proszę nie odchodzić od tematu wątku. Gdziekolwiek kupi się domenę i tak można ustawić jej zewnętrzną strefę DNS, na przykład na wspomnianym CloudFlare i tam ją obsługiwać.
Ustawiłeś wszystko jak w pierwszej mojej odpowiedzi napisałem?
Robiłem to, i nic nie dało. Czy muszę coś jeszcze zrobić na tym cloudflare?
Podeślij obecną konfigurację.

W dalszym ciągu nie zrobiłeś tego, o czym pisałem.
Timo:
finecraft.plw Minecraft kieruje namc.finecraft.pl:25577, leczmc.finecraft.plnie istnieje. Dodaj rekord A, taki jak ten na górze, ale do subdomenymc.
Jeżeli chodzi o to, to jest
No i w porządku, jeśli ten adres IP to adres twojego serwera Minecraft, to wystarczy poczekać aż zmiany się zapiszą.
TTL masz ustawione na 3600, czyli godzina. Także za godzinę uruchom ponownie komputer i spróbuj się połączyć.
Okej, czyli za godzinę będę mógł się połaczyć z mc.finecraft.pl?
Nie, z samego finecraft.pl. Tak jak ustawiłeś w rekordzie SRV.
Jeśli chcesz mieć mc w grze, to musisz ustawić _minecraft._tcp.mc.finecraft.pl.
Okej, za godzinę napiszę czy wszystko działa.
Jeśli ten hosting i twój serwer w ogóle działa, to nie ma możliwości że nie zadziała ci to w grze.
Jeżeli można prosić o źródło to poproszę pokazać gdzie tak piszę!
Nie działa, uprzedzam pytanie. Serwer działa normalnie, i jest dobrze skonfigurowane. Coś nie tak z tą domeną
Czy domena nie jest przypadkiem zaparkowana? Czy ta strefa DNS jest w ogóle aktywna?
Jak nie wiesz to napisz do ich supportu przez czat - odpowiedzą i ewentualnie poprawią.
Pisałem wcześniej, support przez chat dostępny jest tylko przy wykupie subskrypcji premium xD 
Timo:
Jeśli ten hosting i twój serwer w ogóle działa, to nie ma możliwości że nie zadziała ci to w grze.
Jest coś co mogę zrobić żeby to zaczęło działać?
Upewnić się że ta strefa DNS w ogóle działa. Jak sprawdzałem rekordy, to wskazują na zupełnie inne adresy niż te, które ustawiłeś. To może właśnie oznaczać że strefa DNS nie jest aktywna, a domena może być zaparkowana.
znalazłem tylko coś takiego

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.