Szukam drukarki do 400 PLN, do użytku domowego. Ważne jest, żeby była tania w eksploatacji oraz posiadała w zestawie skaner. Z góry dziękuję za wszelkie rekomendację. :slight_smile:
Szukam drukarki do 400 PLN, do użytku domowego. Ważne jest, żeby była tania w eksploatacji oraz posiadała w zestawie skaner. Z góry dziękuję za wszelkie rekomendację. :slight_smile:
W tej cenie to tylko atramentowa, laserowej nie znajdziesz.
Lub jak wchodzi w grę trochę ponad stówka dopłaty, to Brother:
Żadnego HP, nigdy. Chyba że chcesz kupować tusze w cenie połowy drukarki.
U siebie mam Brothera DCP-J125, ale trochę wykracza poza próg cenowy.
Ja również rekomenduję Brothera. Stanowczo odradzam HP oraz inne firmy, w których przepłacasz po roku eksploatacji drugie tyle co za drukarkę.
Zainwestuj do 600 zł w drukarkę firmy Brother. To 200 złotych różnicy, czyli w praktyce 3x małe tusze do HP. Czyli załóżmy pół roku - rok eksploatacji.
Wyłożenie wpierw więcej, żeby później więcej zyskiwać, socjaliści nie zrozumieją :kappa:
Ja do mojej drukarki kupiłem tusze po 1,20 zł / sztuka (obecnie ceny wahają się koło 5 zł / sztuka) i to o dwukrotnie większej pojemności. Czyli było to praktycznie 60 razy taniej.
Żeby nie było wątpliwości, ja też rekomenduję Brothera, służył mi dzielnie kilka lat. Teraz przerzuciłem się na czarno-białą prostą drukarkę z WiFi Samsunga. Autor tematu zaznaczył, że do 400 PLN i w tej kwocie ciężko się zmieścić z jakimś Brotherem. Do HP można trafić na tańsze zamienniki, ale i tak w dłuższej perspektywie lepiej wydać nieco więcej na sprzęt niż potem przez kilka lat dokładać w kosztach eksploatacji.
Również polecam drukarki firmy Brother.
U siebie w domu jak i rodzinnej firmie korzystamy z atramentówek tego typu:
https://www.x-kom.pl/p/180689-urzadzenie-wiel-atramentowe-brother-ink-benefit-dcp-j105.html
Tusze są tanie, drukarka potrafi nawet nigdy nie widzieć oryginału, więc dodatkowy profit w postaci kupna tańszych zamienników, tak jak kolega wyżej zaznaczył to okolice ~5 zł od sztuki (zamienniki często mają w sobie więcej tuszu niż oryginały). Te drukarki mają też to do siebie, że potrafią same o siebie zadbać, gdy włączone są do prądu, więc maleje szansa na zaschnięcie głowic.
Ja polecam HP Color LaserJet CP2025
- sam używam - i w ciągu 2 lat jest jak narazie niezawodna 😃
mar232320:
HP Color LaserJet CP2025 Autor podkreślił, że ważny jest dla niego niski koszt eksploatacji. Z tego co wiem już jakiś Brother został zamówiony. 🤭 Koszty oryginalnych tonerów do HP są wysokie, a urządzenia Brothera są równie niezawodne.
Można zamknąć, Brat już pracuje w domu. :)
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.