Dwie instancje panelu Sinsusbota i jedna licencja na VPS

Zombie
NukeMC
NukeMC

Witam serdecznie, posiadam vps'a na lvluppro (nie kvm) mam zainstalowanego bota za pomocą tego skryptu sinusbot-installer.de, działa na porcie 8087, próbował zainstalować za pomocą tego skryptu na innym porcie. Jednak wtedt boty z portu 8087 wyłączały sie (nie chciały się włączyć), a z 8088 wgl. strona nie działała. w jaki sposób moge zainstalować boty na porcie 8088 8089 i tak dalej?

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Pokaż config jeżeli wszystko jest ok zostaje ci.

Przez jakiegoś cracka bo na OpenVZ nie da rady dockera.

Infinity
Infinity

Nie używając dockera możesz mieć maksymalnie jednego bota uruchomionego jednocześnie.

MichQ
MichQ

Pokaż logi 😛

NukeMC
NukeMC

Mam licencje na 6 botów + 2 zwykłe, razem 8. próbował na różne sposoby, więcej nie mogłem uzyskać.

Czego mam wysłać config? nie za bardzo sie na tym znam.

NukeMC
NukeMC

Jednak mam KVM, skorzystam z tego poradnika i zobacze czy działa. https://lvlup.rok.ovh/t/najprostszy-sposob-na-sinusbot-na-vps-kvm-w-3-krokach/1913

Infinity
Infinity

NukeMC:

Mam licencje na 6 botów + 2 zwykłe, razem 8. próbował na różne sposoby, więcej nie mogłem uzyskać.

Oznacza to tyle, że możesz uruchomić w sumie 8 botów, ale i tak nie możesz uruchomić więcej niż jednego bez dockera (albo innych serwerow).

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

NukeMC:

Mam licencje na 6 botów + 2 zwykłe Czyli jeśli masz taki plik licencyjny od Sinusbota, to po prostu zainstaluj zwykłą metodą bota i wrzuć plik z licencją.

NukeMC
NukeMC

Zainstalowalem na dockerze kilka botów, jednak po kliknięciu "włącznika" bot sie nie uruchamia.

LinGruby
LinGruby Pionier

NukeMC:

Mam licencje na 6 botów + 2 zwykłe, razem 8.

owszem masz licencję na jednego fizycznego sinusbot'a w którym możesz odpalić 8 instancji a nie że masz licencję na 8 fizycznych botów

NukeMC
NukeMC

na boty z dockera nie dawałem licencji

PolishRoXoR
PolishRoXoR
MTGmati
MTGmati

Zapraszam do zapoznania się z nowo powstałym tematem, myślę że będzie lepszym rozwiązaniem: https://lvlup.rok.ovh/t/ts3audiobot-alternatywa-dla-sinusbota/6399