Działanie dysku

Zombie
desktop
minve
minve

Cześć, Moglibyście ocenić, czy to jest prawidłowe działanie dysku? undefined

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Dysk nie jest zbyt stabilny, jest duża szansa, że może być coś z nim nie tak. Podziel się danymi ze S.M.A.R.T. i dokładniejszymi informacjami na temat dysku oraz tym, co cię skłoniło do wykonania testu.

minve
minve

image|579x469,75% Do wykonania testu skłoniły mnie dziwne prędkości przenoszenia plików. Na zrzutach poniżej akurat jest przenoszenie danych z pendrive, ale gdy przenoszę pliki między katalogami na komputerze jest podobnie (prędkość spada do 0, następnie w górę i znowu do 0). undefined undefined

Nieznajomy11

Dane ze SMART potrzeba. Nie ma tego nigdzie na screenach. :thonking:

KMatuszak
KMatuszak Weteran

Co do screenów z kopiowania plików to jest ok, to normalne że prędkości są duże przy dużych plikach (mp4) a małe przy małych plikach (scss).

minve
minve

Przy dużych plikach jest tak samo 😕 Tutaj akurat tak mi się screena zrobiło. undefined undefined

Nieznajomy11

Używać, obserwować. Jednakże, przede wszystkim, co ważne to backupować. 😂

minve
minve

Nieznajomy11:

Dysk nie jest zbyt stabilny, jest duża szansa, że może być coś z nim nie tak.

Da się poprawić stabilność np. formatem komputera, który planuję?

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

To niestety tak nie działa, to kwestia sprzętu, nie sterownika czy oprogramowania

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Średnio, to wygląda na problem dysku, a nie systemu. Chociaż ja bym spróbował wyłączyć Windows Defendera, bo widziałem, że on lubi powodować problemy z wydajnością dysków.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.