Dziwny błąd dot. uprawnień

Zombie
DoreK
DoreK α-tester v3

Witam, spotkałem się z dziwnym błędem dot. uprawnień na moim serwerze. Chodzi o to, że gracz może pisać kolorem na czacie i w prywatnych wiadomościach (mimo tego, że plugin na prywatne wiadomości mam osobny i uprawnienia też są inne) a nie powinien móc, bo nie ma uprawnień. VIP może bo ma uprawnienia i nawet jak mu je zabiorę to dalej ma możliwość pisania kolorem. Essentials: EssentialsX Plugin na uprawnienia: PermissionsEX

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Może domyślnie masz gdzieś, na przykład w configu, ustawione że ma do tego dostęp. Spróbuj dodać mu negujące uprawnienia: -essentials.msg.color -essentials.chat.color [Do configu permissionsex dodaj wraz z minusem]

DoreK
DoreK α-tester v3

Próbowałem już tego i nic to nie daje. Poza tym pisałem do msg inny plugin : P

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

W takim razie błąd w zakresie msg zapewne dotyczy tego pluginu.

DoreK
DoreK α-tester v3

Wątpię :v

anon10657637
anon10657637

Czemu wątpisz?

DoreK
DoreK α-tester v3

Bo problem dotyczy zarówno chatu, za który odpowiedzialny jest Essentials jak i MSG, za który DC-Core. Podejrzewam że coś leży po stronie PermissionsEx.

DoreK
DoreK α-tester v3

Właśnie dodałem i jakoś dalej mogą pisać ale widzę że usunąłeś post xD Jakieś pomysły?

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Przeczytałem częściowo, nie zrozumiałem. Jeżeli masz NCP to sprawdź w configu lub dodaj negację tego uprawnienia.

DoreK
DoreK α-tester v3

Niestety nic to nie daje

DoreK
DoreK α-tester v3

Po wywaleniu pluginu Scoreboard i zastąpieniem go AnimatedScoreboard (z powodu lagów) okazało się, że kolory w msg już nie działają 😃 . Dziwna sytuacja.

DoreK
DoreK α-tester v3

Wiem który plugin powoduje błąd (DC-Core) i zgłosiłem to do mojego programisty, jak się okazuje to nie wina uprawnień.