Dziwny problem na serwerze minecraft

Zombie
minecraft, pluginy
TG_Pjoter
TG_Pjoter

Cześć!

Mam dosyć nietypowy problem. Pistony nie działają, zwierzęta się nie respią z dispenserów, a żwir/piasek nie opada. Dopiero tyle znalazłem. To są moje pluginy >> image|212x500 A to flagi na spawn >> image|690x130 .

Dodam jeszcze, że z pistonów i dispenserów leci czarny dymek, a żwir znika i tworzy "ghost blocka".

Ma ktoś pomysł, jak to naprawić?

jbrudek
jbrudek

Mam taką propozycję: Wyłącz serwer: skasuj spigot.yml, bukkit.yml, paper.yml być może tam są wprowadzone jakieś zmiany

Dodatkowo zobacz skrypty, często są jakieś o których się nie wie, zobacz bo może się jakis wkradł

Po za tym trochę dużo pluginów i trudno stwierdzić który może być za to odpowiedzialny

TG_Pjoter
TG_Pjoter

Każdy plugin odpowiada za co innego. To EasyHC. A z tymi plikami to może masz rację, ale na nowo będę musiał wszystko optymalizować. Ale tak na prawdę, to robiłem to dawno i nic tam nie zmieniałem.

Thomas33
Thomas33

Mam to samo. Wydaje mi się że chodzi o plugin Exploit Fixer.

Glenor
Glenor

Jeśli usuniesz region, czy błąd dalej występuje? Być może jest to zablokowane w plikach WorldGuard'a

Co do wypowiedzi @jbrudek, może nie usuwaj, a zgraj sobie gdzieś do komputer żebyś miał kopię 😃 A jeśli faktycznie będzie to błąd w tych plikach to ustawiaj na nowo 😃

TG_Pjoter
TG_Pjoter

To nie wina tego pluginu.

Błąd występuje na całym świecie. To mój config worldguarda >>

config worldguard.zip|attachment (2,0 KB)

TG_Pjoter
TG_Pjoter

Zrobiłem to co pisałeś ze skasowaniem spigot.yml, bukkit.yml i paper.yml, ale to nic nie dało, więc wgrałem poprzednie pliki. Skrypty przejrzałem, to nie ich wina.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Z tego co pamiętam, WG na starszych wersjach miał buga, przez którego niektóre rzeczy typu pistony, dispensery są blokowane.

Rozwiązaniem problemu z pistonami mogą się okazać flagi block-break i block-place, ale ich ustawienie na allow pozwoli innym na modyfikację terenu regionu.

TG_Pjoter
TG_Pjoter

Jak dla mnie nie ma problemu z usunięciem tego pluginu, bo i tak mam już wygenerowaną mapę.

TG_Pjoter
TG_Pjoter

To nic nie pomogło 😦

aggankx
aggankx

usuwaj po kilka pluginów aż znajdziesz ten który wywołuje problem

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Thomas33:

Mam to samo. Wydaje mi się że chodzi o plugin Exploit Fixer.

Blokowane rzeczy przez WorldGuard objawiają się właśnie opisanym przez autora "dymkiem". Więc za zablokowanie odpowiada właśnie ten plugin, nie spotkałem się z innymi, z takim efektem.

DBanaszewski:

Z tego co pamiętam, WG na starszych wersjach miał buga, przez którego niektóre rzeczy typu pistony, dispensery są blokowane.

Mam wrażenie, że opisujesz nie buga, tylko sposób działania flagi build, która nadana blokuje te rzeczy (a nie samo budowanie, jak niektórzy mogą pomyśleć). Sam region - jeśli nikt nie jest dodany, jest już wystarczającą ochroną przed dużą ilością interakcji, dalej korzystamy z flagi passthrough.

TG_Pjoter:

To nic nie pomogło 😦

Upewnij się, że nigdzie nie masz na regionach flagi build deny i zainteresuj się dokumentacją flag:

https://worldguard.enginehub.org/en/latest/regions/flags/#flag-listing

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.