Edycja stylu w MyBB - zmiana paska

Zombie
mybb
WACLAW
WACLAW

4|690x3885|690x388 Powiecie mi jak, ten pasek z panel uzytkownika, mcp, acp przenieść tak jak na zdj 2? Na tym 1 jest wszytko git, tylko ten pasek jest w innym miejscu, a chcałby go tak jak na 2 obrazku.

WACLAW
WACLAW

Nikt nie wie?

Patbox
Patbox

Spróbuj edytować wygląd.

WACLAW
WACLAW

To wiem ale jak? Jakis podpowiedz skad wziac kod i gdzie go podmienic?

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Z zakładki z szablonami. W MyBB nie ma czegoś takiego jak standard pisania więc ta belka w tym stylu w kodzie może znajdować się w zasadzie gdziekolwiek, nazywać się jakkolwiek.

WACLAW
WACLAW

Chyli jak to rozwiazac?

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Poprzez Zbadaj Element w przeglądarce możesz mniej więcej dowiedzieć się jak wygląda kod html tego paska. Jak już będziesz wiedział, to w szablonach swojego stylu szukaj kodu tegoż paska i możesz go wtedy przerobić wedle swojego uznania.

LinGruby
LinGruby Pionier

Kłania się choćby podstawa html i php to na początek, a trochę theme w różnych silnikach czy to forum czy stron edytowałem ;-)

Więc jak się zna co gdzie etc. to jest to proste :-D

a najlepiej to się robi mając dostęp do całego silnika...

WACLAW:

Jakis podpowiedz skad wziac kod i gdzie go podmienic?

o jakim kodzie mówisz? przeglądasz pliki i szukasz co i gdzie itp. a potem zmieniasz ewentualnie parametry i patrzysz czy wszystko jest jak chciałeś

WACLAW
WACLAW

Na html sie nie znam,dlatego szukam pomocy :(

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Znajdź kod HTML tego paska i przenieś go za to zdjęcie.

WACLAW
WACLAW

Jakies wskazowki? Jak moze sie ten kod rozpoczynac lub gdzie moze byc?

Infinity
Infinity

Przecież napisał ci już jak kod znaleźć.

bopke:

Poprzez Zbadaj Element w przeglądarce możesz mniej więcej dowiedzieć się jak wygląda kod html tego paska. Jak już będziesz wiedział, to w szablonach swojego stylu szukaj kodu tegoż paska i możesz go wtedy przerobić wedle swojego uznania.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Daj linka zobaczę.

WACLAW
WACLAW

Link: wacraft.hostmc.pl/forum Ale nie znam sie za bardzo w html :/ Dopiero zaczynam z tym przygode.

Meretti
Meretti

Jak nie znasz podstaw HTML to nie polecam brać się za MyBB czy czego ty tam używasz. Polecam byś stworzył pierwszą stronę nawet taką z poradnika (w którym jest wszystko wytłumaczone). Wtedy opanujesz podstawy stylizacji strony.

WACLAW
WACLAW

Dzięki za rade, ale chce forum na mybb, są dla mnie najlepsze ;)

WACLAW
WACLAW

Powoli będe przyswajał wiedze.

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Powinno Zadziałać : https://pastebin.com/0ZHC2YqT

WACLAW
WACLAW

orientujesz sie gdzie to wkleic, czy sam musze znaleźć?

Meretti
Meretti

Znajdź podobny plik i go podmień.

WACLAW
WACLAW

Poradziłem sobie sam, przenosząc statytyki i "kto jest online na dół tak jak w deafult teamplate i wygląda to tak teraz 5|690x388 Mi się podoba, wiecie może jak odzielić to co zaznaczyłem spacją, chodzi mi żeby po dwukropku była spacja?